Piektdien, 22. aprīlī, LNB Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītava būs nodota Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Bibliotēkzinātnes un informācijas maģistra studiju programmas “Informācija un bibliotēkzinātne” 1. kursa studentu rīcībā. Dienas garumā plānotas vairākas studiju nodarbības.

 

“Maģistru dienu” ievadīs “Maģistru lasījumi” – plkst. 10.30 notiks kārtējā tikšanās ar kādu no maģistra grādu ieguvušajiem bibliotēku nozares speciālistiem, kura maģistra darbs ir ne tikai uzmanību piesaistošs, bet arī saņēmis augstu novērtējumu. Šoreiz uz sarunu aicināta Santa Taube, LU SZF Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas 2015. gada absolvente, kura stāstīs par savu maģistra darbu “Vītolu dzimta un māja mutvārdu vēstures liecībās un dokumentos”.

 

Par darba tapšanas vēsturi Santa stāsta: “Jau izvēloties kursa darba tēmu bakalaura studiju programmas apguves periodā, mani visvairāk piesaistīja ar novadpētniecību saistīts temats, kuru turpināju apgūt arī bakalaura darba ietvaros. Likumsakarīgi, ka arī maģistra darbā izvēlējos pētīt sev tuvu un sen interesējošu tematu – manu dzimtu un dzimtas mājas. Gandrīz ikvienam no mums ir zināma nesenā ģimenes pagātne, taču šāda izpēte ļāva ielūkoties daudz senākā dzimtas vēsturē. Pētījuma rezultātā tapa, manuprāt, interesants un daudzus līdz šim nezināmus faktus atklājošs dzimtas vēstures atspoguļojums”. Nozīmīga vieta Santas darbā atvēlēta būtiskam mutvārdu vēstures un kultūrvides izpētes avotam – dzīvesstāstam.

 

Pasākuma gaitā Santa pamatos temata izvēli, iepazīstinās ar darba izstrādes posmiem un pētījuma gaitu, sniegs ieteikumus jaunajiem maģistrantiem, kā labāk risināt iespējamās problēmsituācijas un dalīsies pārdomās par tapušo pētījumu.

 

Uz lasījumiem laipni aicināti visi interesenti!