Par grāmatu “Mellsila pirāti”

 

“Mellsila pirāti” ir dinamisks un aizraujošs romāns, kurā jūtama pasaules literatūras elpa. Autora otrā iespiestā prozas grāmata. Tajā ir varoņi, kuri izraisa līdzpārdzīvojumu. Autors apzināti izvairās no klasisko pirātu gabalu klišejām, piemēram, kā R. Stīvensona “Bagātību sala”. Atklāj Kurzemes – Zemgales hercoga galma pikantās aizkulises. Grāmata, kas varētu kļūt par Jūsu grāmatplaukta „pērli”. Ja Jūs sāksiet lasīt, grūti būs to nolikt malā. Ļoti izklaidējošs dēku romāns – noderēs arī garos pārbraucienos un gaidot garlaicīgās rindās. Īpaši ieteicams pašvaldību bibliotēkām – uz to noteikti pieteiksies zinātkārie lasītāji kā labu lasāmvielu, kas ļauj sajust lepnumu par mūsu vareno pagātni. Auditorija sākot no 12+.

Par autoru

 

“Mellsila pirāti” autors Arvīds Dinijs Deģis ir 30-gadnieku paaudzei piederīgs latviešu rakstnieks – romānists, kura talantu pirms 8-9 gadiem konstatēja Māris Čaklais, Rimants Ziedonis, Eva Mārtuža un Nora Ikstena, un rosināja profesionāli pievērsties rakstniecībai. Pēc izglītības un 13 gadu darba pieredzes – žurnālists un redaktors daudzās mediju izdevniecībās. Ražīgums – katru gadu pa romānam. 2009. gadā apgādā “Turība” iznāca pirmais romāns “Nesodāmais avantūrists”. Uz šā gada “Gerkena romānu konkursu” aizsūtīts trešais daiļdarbs. Pašlaik cītīgi strādā pie ceturtā un piektā romāna. Tic, ka Latvijā būs pietiekami daudz viņa rakstnieka stila (radošā rokraksta) cienītāju. Uzskata, ka latviešu rakstnieki nedrīkst ieslīgt pašapmierinātā provinciālismā un atpalikt no Eiropas literatūras valdošajām tendencēm.

Literārais veikums:

Dzejas krājumi “Debesu Žonglieris”, “Siržu Bokss”, “Tango reibums”, romāni “Nesodāmais avantūrists”, “Mellsila pirāti”, lugas “Vājināt Nācarieti”, “Pučs kā izklaidējoša izrāde”, “Kodieni un skūpsti”, “Dubultnieku apmātība”, “Nesauciet viņu par Kazanovu”.