Apkopojot visus ieteikumus, tika noskaidrots visvairāk ieteikto grāmatu TOP piecinieks. Visvairāk lasītāju iesaka izlasīt Ingas Ābeles romānu “Klūgu mūks”. Otrajā vietā ierindojās Māras Zālītes darbs “Pieci pirksti”. Trešo vietu, lasītāju ieteikto grāmatu TOP sarakstā, dala Gregorija Deivida Robertsa grāmata “Šāntarāms” un Noras Ikstenas romāns “Mātes piens”. Jāpiebilst, ka uz N. Ikstenas romānu ir izveidojusies lasītgribētāju rinda (šobrīd 4 cilvēki). Ieteikto grāmatu TOP 4. vietā ierindojas Māra Bērziņa romāns “Svina garša”. Pašlaik šis romāns bibliotēkā ir ļoti pieprasīts (7 lasītāji gaida savu kārtu). Piektā ieteiktākā grāmata ir Laimas Muktupāvelas romāns “Šampinjonu derības”.

 

Lasītāji ir ieteikuši izlasīt: P.Koelju “Sānsolis”, L.Kotas “Mana turku kafija”, A.Rancānes “Divpadsmit Latgales loki kopā ar Annu Rancāni”, A. de Sent-Ekziperī “Mazais princis”, D.Gabaldones “Svešzemniece”, A.Trigiani “Kurpnieka sieva”, J. F. Zendkeas “Tavu sirdspukstu dziesma”, V.Malahovska “Mērnieku laiki Latgalē”, Dž.Mojas “Pirms atkal tiksimies”, L.Railijas “Lavandu dārzs”, “Meitene uz kraujas” un “Orhideju nams”, R.Šarma “Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”, “Kā būt parīzietei vienmēr un visur”, A. Panca “Sarunas par laimi” un vēl daudzas citas grāmatas.

 

Bibliopastam pastāv arī elektroniskā versija bibliotēkas mājaslapā www.rezeknesbiblioteka.lv (sekojiet banerim “Es iesaku izlasīt citiem” augšējā labajā stūrī). Savus ieteikumus var nosūtīt ikviens, arī tie, kuri vēl nav bibliotēkas lasītāji, neatkarīgi no savas atrašanās vietas. Visi bibliotēkā atstātie ieteikumi ir publicēti elektroniski bibliotēkas mājaslapā sadaļā “Jūs ieteicāt izlasīt citiem”.

 

Cienījamie lasītāji, ja kādas no pieminētajām grāmatām jūs ieinteresējušas, nāciet, lasiet vai arī piesakieties rindā uz tām. Rindā var pierakstīties, atnākot personīgi vai piezvanot. Ja ir bibliotēkas lasītāja autorizācijas dati, rindā var iestāties attālināti. Lasītāja autorizācijas datus var iegūt personīgi ierodoties bibliotēkā. Jāpiebilst, ka ar autorizācijas datu palīdzību, var ne tikai pasūtīt, bet arī pagarināt grāmatas. Tas ir ērts pakalpojums, tāpēc izmantojiet šo iespēju!