Lasītāji var atnest grāmatas no personiskās bibliotēkas un uz laiku nodot lietošanā citiem. Pēc izlasīšanas tās atkal nokļūst maiņas punktā, lai literatūru varētu izmantot nākamie interesenti. 

 

Daiga Jakuška atzīst: “Par jaunu grāmatu iegādei piešķirto pašvaldības finansējumu 2011. gadam nevaru sūdzēties. Šogad bibliotēka pasūtījusi vēl vairāk preses izdevumu. Mums ir laba sadarbība ar izdevniecības “Santa” galveno redaktori Santu Anču. Jau otro reizi viņa Skaistkalnes bibliotēkai uzdāvināja apgāda “Santa” visu izdoto žurnālu abonementus. Izdevēja atsūtīja arī vērtīgu grāmatu kolekciju, kas ir teicams papildinājums bibliotēkas krājumam. Saņemam grāmatas arī no Austrālijas Latviešu biedrības. Pēc tām pat nav jābrauc uz Rīgu, jo sūtījumu atved kurjers. Savukārt grāmatu maiņas punkts, kas izveidots pēc lasītāju ierosinājuma, papildina bibliotēkas pakalpojumu klāstu, iedzīvotājiem piedāvājot izvēles plašākas iespējas.”

 
Skaistkalnes bibliotēkas pastāvīgie sadarbības partneri ir vietējā vidusskola un pagasta muzejs “Novadnieki”, ko vada Laima Indriķe. Šomēnes Skaistkalnes vidusskolas sākumklašu bērniem bibliotēkā notiks tradicionālā pasaku un teiku pēcpusdiena. Šoreiz tai būs lokāls akcents. Skolēni un bibliotekāre stāstīs teikas un leģendas par Skaistkalni. Bērniem tā būs pirmā iepazīšanās ar pagasta bibliotēku.