2004. gadā uzsāktais projekts ir kļuvis par nozīmīgu muzeju darbinieku tālākizglītības tradīciju un vienu no ilgtspējīgākajiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Kultūras ministriju sadarbības projektiem. BMS organizatoriskās rūpes rotācijas kārtībā uzņemas katra no Baltijas valstīm. Šogad par skolas organizēšanu atbild Igaunija, t.i., Igaunijas Kultūras ministrija sadarbībā ar Hāpsalas un Lānemā muzeju apvienību. Projektu koordinē Latvijas Kultūras ministrija.

BMS nedēļu ilgā mācību pasākuma programmu veido starptautiski atzītu muzeoloģijas lektoru skatījums uz muzeju, tā vietu sabiedrībā un aktuāliem attīstības virzieniem. Šogad BMS nodarbības vadīs Gēteborgas Universitātes Starptautiskās Muzeja studiju maģistrantūras programmas vieslektore Diāna Valtersa (Zviedrija) un muzeju konsultante no Lielbritānijas Mišela Teilore. Viņas rosinās diskusijas par dažādiem muzeja komunikācijas aspektiem, tostarp komunikāciju ar daudzveidīgām sabiedrības grupām, muzeja interpretāciju, iekļaujošo teoriju un praksi. Programmā ietvertas interaktīvas nodarbības un Igaunijas muzeju apmeklējumi.

Mācību noslēgumā 13. jūnijā BMS dalībniekiem pievienosies Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) prezidents Hanss Martins Hincs, lai sniegtu ieskatu ICOM politiskajās nostādnēs saistībā ar BMS šīgada tēmu. Pirms desmit gadiem Turaidā Dr.Hincs piedalījās BMS projekta atklāšanā kā Starptautiskās Muzeju padomes Eiropas reģionālās komitejas priekšsēdētājs. ICOM Eiropas reģionālā komiteja ir BMS patrons.

BMS-2014 norisi finansiāli atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Igaunijas Kultūras ministrija un Valsts kultūrkapitāla fonds. Aizvadīto gadu laikā BMS projektu ir atbalstījuši arī: Lietuvas Kultūras ministrija, Starptautiskā Muzeju padome, Ziemeļu Kultūras punkts, ASV vēstniecība Latvijā, Britu padome, Norvēģijas Muzeju, arhīvu un bibliotēku pārvalde un Medvecka fonds (ASV).

Plašāks ieskats projekta norisē atrodams BMS interneta mājaslapā www.bms.edu.lv.