3.martā izstādē notiks ARROW projekta prezentācija – diskusija par nezināmu autoru darbu digitalizāciju.

Sestdien un svētdien “Baltijas Grāmatu svētkos” notiks vairāki pasākumi, kas veltīti pašiem mazākajiem lasītājiem.

Veselu gadu Bērnu žūrija ir rūpīgi strādājusi un nominējusi populārākās bērnu grāmatas. To autori, ilustrētāji, tulkotāji un izdevēji tiks sveikti Lielajos lasīšanas svētkos, kas sāksies 5.martā plkst. 12.00.

3.martā Latvijas Nacionālā bibliotēka prezentēs projektu “Zudusī Latvija”, kurš apvieno unikālu informāciju par zudušajām un izmaiņu skartajām Latvijas kultūrvēsturiskajām vērtībām. Tā satur digitalizētas senu zīmējumu kopijas, atklātnes un fotogrāfijas no 19.gadsimta beigām līdz mūsdienām un objektu aprakstus par arhitektūras un mākslas pieminekļiem, pilsētu un apdzīvotu vietu skatiem, sabiedriskajām ēkām u.c.

Tāpat tiks prezentēta kolekcija “Latviešu Dziesmu svētki (1864-1940)”, kas piedāvā iepazīties ar materiāliem par Dziesmu svētkiem, sākot no pirmajām dziesmu dienām Dikļos 1864.gadā līdz Latgales Dziesmu svētkiem 1940.gadā.

Visi interesenti izstādē ir aicināti apmeklēt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas prezentāciju, kas notiks 3.martā plkst. 15.00.

 

Vairāk par “Baltijas Grāmatu svētku 2011” kultūras programmu

 

“Baltijas Grāmatu svētkos 2011” piedalīsies izdevniecības un grāmatu apgādi, kā arī grāmattirgotāji un ar grāmatniecību saistīti uzņēmumi. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās dažādas Latvijas izdevniecības. Turpinot iepriekšējos gados aizsākto un apmeklētāju atsaucību guvušo tradīciju, izstādē darbosies Grāmatu maiņas punkts, kas ikvienam grāmatu mīļotājam palīdzēs atrast sen kārotu grāmatu, uz Grāmatu maiņas punktu atnesot jau izlasītas vai sev vairs nevajadzīgas grāmatas.

“Baltijas Grāmatu svētkus” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.