Ja pirms pusotra gada Karīnu Račko vēl zināja tikai daži, galvenokārt kā zobārsti un Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēju, tad šobrīd var apgalvot, ka tas ir visvairāk apspriestais vārds pēdējo gadu latviešu rakstniecībā. Viņas 2017. gadā izdotais debijas romāns “Saplēstās mežģīnes” un 2018.g. sākumā klajā laistais otrais darbs “Debesis pelnos” ir kļuvuši par sensāciju. Viņai izdevies atvērt jaunu lappusi latviešu literatūras vēsturē, rakstot romantiski erotisko romānu žanrā.  

 

2017.gadā pirktāko grāmatu sarakstā Latvijā bija pārsteidzošs rezultāts – pirmajās vietās bija divi latviešu autori – Guntars Račs ar abām dzejoļu grāmatām un Karīna Račko ar erotiskajiem romāniem. Abi dižpārdokļu autori ir viesojušies Baložos.

2018.g. nogalē izdots autores trešais romāns “Samaitātā”, kuru pati rakstniece dēvē par savu līdz šim provokatīvāko darbu. Mūsu bibliotēkā ir visas trīs autores grāmatas, tās ir ļoti pieprasītas, lasītājiem jāgaida rindā. Bet no šī gada mēs varam piedāvāt jaunu pakalpojumu – e-grāmatu bibliotēku, kurā pirmās divas autores grāmatas varat lasīt elektroniski. Šis pakalpojums ir bezmaksas, nepieciešama vien reģistrēšanās bibliotēkā.

 

Par Karīnas romāniem viedokļi ir atšķirīgi un radikāli pretēji, tie ir izpelnījušies gan sajūsmu, gan noliegumu, bet katrā ziņā – uznāciens spožs.

 

Tikšanās reizē autore pastāstīja, kā sākusi rakstīt un kā top viņas darbi, par publicitāti un tās ietekmi uz savu dzīvi. Atbildēja uz dažādiem lasītāju jautājumiem – par zobārstniecības studiju izvēli un darbu zobārstniecībā, par iepazīšanos ar vīru, par saņemtajām lasītāju atsauksmēm, par pašas lasītajām grāmatām un iemīļotākajiem autoriem u.c.

 

Paldies Karīnai par interesanto tikšanos un klausītājiem par aktīvu iesaistīšanos!

Foto no pasākuma šeit un šeit.