Uz izstādes atklāšanas pasākumu ieradās mākslinieki, kuri stāstīja par kopīgiem mākslas plenēriem, tuvinieki, kuri atklāja vēl nezināmus faktus par izstādes autores personību, un interesenti, kuri vēlējās satikt mākslinieci, veltīt sirsnīgus vārdus un paust sajūsmu par izstādītiem darbiem.

 

Lai arī Ligitai Caunei ir liela pieredze gan sabiedrisko ēku, privāto interjeru, vitrāžu metru veidošanā, gan arī lietišķajā un grāmatu grafikā, viņa regulāri piedalās mākslinieku izbraukumos pie dabas, turpinot pilnveidot savu mākslas tehniku. “Plenēros mēs visi esam gan skolotāji, gan skolēni,” vienā no šādiem izbraukumiem secināja Ligita Caune.

 

Māksliniece daudz ceļo, ņemot līdzi zīmēšanas un gleznošanas piederumus, un vienmēr ilgojas redzēt ko jaunu, tomēr atzīst, ka viņas zeme ir Latvija.

 

“Mani gleznojumi patiesībā ir atzīšanās mīlestībā Latvijai, tās skaistajai dabai – mūsu pelēkajām debesīm, Sēlijas pakalniem, Daugavai, miglas pielietām pļavām, jūrai un Latgales ezeriem,” atklāj izstādes autore Ligita Caune.

 

Ekspozīciju aicināts apskatīt ikviens interesents līdz pat 2. februārim Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā, Akadēmijas ielā 26.

 

Galerija