Laika gaitā tas ir kļuvis par populāru un krāsainu žurnālu interesantā un saistošā veidā stāstot par putniem, to dzīvesveidu, LOB īstenotajiem putnu izpētes un aizsardzības projektiem, ornitoloģijas vēsturi u.c. ar putniem saistītām lietām. Daļa no iepriekšējiem numuriem: http://www.lob.lv/lv/Putni_daba.

 

Žurnāls 2009.gadā bez maksas tika izplatīts visām Latvijas publiskajām bibliotēkām. Tādējādi bibliotēkas saņēma četrus 2009.gada numurus. Saskaņā ar projektu, bija paredzēts žurnālu “Putni dabā” turpināt bibliotēkām izplatīt arī 2010. un 2011.gadā. Diemžēl, samazinoties valsts budžeta līdzekļiem dabas aizsardzībai, tika pārtraukts finansējums arī žurnālam “Putni dabā”. Tomēr LOB nepadevās un meklēja citas iespējas turpināt izdot žurnālu un ar vairāku atbalstītāju palīdzību tika izdots 2010.gada pirmais – dubultnumurs (“Putni dabā” 2010/1–2). Pašlaik ir arī sagatavots 2010.gada otrais dubultnumurs (“Putni dabā” 2010/3–4), taču tas vēl nav izdots. Par žurnāla saturu lasiet šeit: http://www.draugiem.lv/lob/news/item/224957/.

 

Šobrīd ir iespēja iegūt finansējumu žurnāla izdošanai projektu konkursā “Labie darbi”. Esam veiksmīgi izturējuši pirmo kārtu un tagad otrajā kārtā viss ir atkarīgs no balsu skaita, ko iegūsim no saviem atbalstītājiem. Finansējumu saņems 5 vai 6 (no 14) visvairāk balsu ieguvušie projekti. Tādēļ lūdzam arī Jūsu bibliotēku piedalīties balsu vākšanā žurnāla “Putni dabā” 2010/3–4 izdošanai! Ja katra bibliotēka piedalīsies kaut ar piecu cilvēku balsīm, tas sniegs iespēju saņemt finansējumu un izdot žurnālu! Iespēju robežās nākamajos projekta pieteikumos iekļausim žurnāla izplatīšanu arī Latvijas bibliotēkām.

 

Kā balsot?

Viss ir ļoti vienkārši – nobalsojiet un aiciniet arī citus nobalsot par žurnāla “Putni dabā” izdošanu abos veidos: ar mob. tel. http://ej.uz/PDld un draugiem.lv http://ej.uz/PDdr. Balsošana norisināsies līdz 30.janvārim. Pirmajā gadījumā, balsojot ar mobilo tālruni, lapas labajā pusē ir logs, kurā jāievada savs mobilā tālruņa numurs (biedrība “Labie Darbi” garantē, ka numurs netiks izmantots komerciāliem nolūkiem un/vai nodots trešajām pusēm), nospiediet “Saņemt kodu” un saņemsiet bezmaksas SMS ar kodu, kurš jāievada formā un balsojums tiks pieņemts. No katra tālruņa par katru projektu var nobalsot vienu reizi. Laipni aicināti izmantot visus pieejamos mobilos tālruņus. Otrajā gadījumā jābūt reģistrētam portālā www.draugiem.lv un pēc “Putni dabā” balsošanas lapas atvēršanas vienkārši jānospiež poga “Balsot” un balsojums tiks pieņemts. Paziņojiet arī citiem saviem draugiem portālā draugiem.lv par šo iespēju!

 

Ko vēl var darīt?

•    Novietot paziņojumu bibliotēkā redzamā vietā par iespēju nobalsot katram apmeklētājam.
•    Nosūtīt šo ziņu saviem draugiem, kolēģiem, paziņām utt.
•    Ievietot ziņu savā dienasgrāmatā, emuārā (blogā), mājas lapā u.c. pieejamās vietnēs.
•    Pievienot savam e-pasta parakstam ziņu – Balso par finansējumu žurnālam “Putni dabā” ar mob. tel. http://ej.uz/PDld un draugiem.lv http://ej.uz/PDdr
•    Ja vēlaties izvērst lielāku kampaņu, sazinieties ar žurnāla redaktoru Agni Bušu (agnis.buss@gmail.com).