Koncertuzvedumu pēc Aspazijas mājas ierosinājuma sagatavojis aktieris, kultūras projektu un koncertu vadītājs Pēteris Vilkaste uzaicinot tajā piedalīties Teātra Observatorija vadošo aktrisi Karīnu Tatarinovu, kas pazīstama arī kā dziedošo aktieru ansambļa “Drama” dalībniece. Aspazijai tik mīļo Šopēna mūziku atskaņo pianiste Irina Balabkina, kas beigusi profesora Biķa klavierklasi Latvijas Mūzikas akadēmijā un strādā Rīgas Doma kora skolā.

 

Aspazijas un Raiņa vēstules atlasījuši paši aktieri un tajās, viņuprāt, visspilgtāk atklājas abu latviešu literatūras dižgaru cilvēciskās īpašības un savstarpējo attiecību emocionālais spraigums.

 

Koncertuzvedums “Es nesu plaukstā savu kvēlo sirdi” Durbes pilī Tukumā notiek UNESCO nedēļas, kas veltīta UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” 20. gadadienai un 40. gadadienai kopš pieņemta Konvencija par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību, ietvaros.

 

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī Durbes pilī iekārtoto izstādi “Raiņa un Aspazijas vēstules”, kurā eksponētas 35 vēstules no abu dzejnieku 35 gadu laikā tapušas sarakstes, kas glabājas Rakstniecības un mūzikas muzejā. 2009. gadā vēstules tika iekļautas UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā. Vēstules tapušas Rīgā, Liepājā, Paņevežā, Varšavā, Slobodskā un Kastaņjolā – brīžos, kad abi dzejnieki bija šķirti un atradās tālu viens no otra.

 

Izstādi atbalsta apdrošināšanas uzņēmums “BTA Insurance Company” SE

Laipni aicinām baudīt spilgtu un neaizmirstamu literatūras un mūzikas pēcpusdienu.

 

Ieejas maksa: 2 Ls

 

Vēlama biļešu rezervācija, jo vietu skaits ierobežots.

 

Informācija un biļešu rezervācija pa tālr. 63122633; mob.26305946.