Kad koki atvadījušies no lapām un miglainajās novembra debesīs zīmē izteiksmīgus zaru rakstus, pie mums atnāk Latvijas valsts dzimšanas diena. Arī Jūrmala – Raiņa un Aspazijas pilsēta – ir viens stars Latvijas jubilejas sveču vainagā. Mīlot savu dzimteni no paaudzes paaudzē, novembra drēgnajās debesīs mūsu sirdis nes siltumu, un tā ir bijis un būs. Kā silts sveiciens mūsu valstij dzimšanas dienā ir iecerēta biedrības “Aspazijas mantojums” rīkotā tikšanās ar dzejniecēm Andu Līci un Elīnu Līci.

Anda Līce ir apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeni, viņas daiļrades pūrs bagāts ar daudziem dzejoļu krājumiem, un šī gada aprīlī dzejniece svinēja savu 70. dzimšanas dienu. 2011. gadā apgādā “Likteņstāsti” iznāca Andas Līces grāmata “Pateikt un pateikties”, kā arī režisora Andra Freimaņa filma “Ceļa domas”. Abos darbos – dzejnieces mūžs un Sibīrijā pavadītais laiks, kas atbalsojas darbos un domās. Jāpiebilst, ka dzejniece ir saņēmusi arī Eduarda Veidenbauma un Aspazijas literārās prēmijas.

Tikšanās reizē Anda Līce runās savu dzeju un esejas, un tas būs veltījums Latvijai dzimšanas dienā. Biedrības “Aspazijas mantojums” cilvēkiem un visiem, kas šajā novembra pievakarē atnāks uz Aspazijas māju, būs iespēja sveikt dzejnieci viņas jubilejas gadā.

Elīna Līce runās un izdziedās savu dzeju un latviešu tautas dziesmas. 2008. gada nogalē apgāds “Tapals” laida klajā Andas Līces un Elīnas Līces kopīgo dzejoļu krājumu “Tik tuvu pie…” Tikšanās reizē būs jauka iespēja dzirdēt arī Elīnas Līces klavierspēli.

Valsts svētku priekšvakarā pieminēsim arī Aspaziju un viņas dzimtenes izjūtas stīgojumu, kas ir jebkurā no mums. Gaidīsim visus, kam tuva dzeja, mūzika un domas par Latviju!