Paralēli jaunajam produktam Hugo.lv izsludina atlasi konkursam Meklējam TV talantus.

 

“No mūsu puses jaunā mediju platforma ir eksperiments,” par Hugo.lv stāsta AS Diena izdevniecības Dienas mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs. “Pirmais jautājums, ko uzdevām paši sev, – vai koncerns, kam ir milzu pieredze drukāto mediju jomā, spēj izveidot televīziju? Mana atbilde – spēj, ja savieno mūsu redaktoru un žurnālistu kompetenci ar to profesionāļu pieredzi, kas saprot un redz kadru.”

 

Patlaban Hugo.lv darbojas testa režīmā. “Šobrīd svarīgi ir saprast, kā veidosies cilvēku skatīšanās paradumi internetā, tāpat arī jānoslīpē tehniskās un dizaina detaļas,” atzīst G.Bojārs.

 

Hugo.lv pamatzudevums ir izglītošana, sniedzot dažāda veida padomus un ieteikumus, izklaidēšana ar dažkārt pat provokatīviem raidījumiem, kā arī dzīves realitātes atspoguļošana un informēšana par aktuāliem notikumiem.

 

Paralēli Hugo prezentēšanai, piesaistot jaunus talantus, kas spētu vadīt savus autorraidījumus gan izklaides žanrā, gan arī nopietnu debašu un ziņu blokos, portāls Diena.lv un laikraksts Diena sadarbībā ar augstskolu Turība, kā arī portālu Draugiem.lv izsludina pieteikšanos konkursam Meklējam TV talantus. Ikviens interesents pieteikuma anketu var aizpildīt http://www.diena.lv/tvtalants vai sūtīt uz epastu portals@diena.lv.

 

“Izlemjot veidot Hugo.lv, saskārāmies ar ikvienam video formātā raidošam medijam aktuālu problēmu – pietrūka “ētera” cilvēku un personību, kas varētu kvalitatīvi vadīt dažāda žanra raidījumus. Mēs ticam, ka Latvijā ir daudz apslēptu talantu, kuriem tikai jādod iespēja sevi parādīt. Jau pirmajās pāris stundās kopš konkursa izsludināšanas pieteicās desmitiem jaunu pretendentu, kuriem ir vēlme sevi pierādīt. Redzot tik lielu atsaucību, sapratām – esam izvēlējušies pareizo ceļu,” stāsta portāla Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne-Laķe.

 

Talantu konkursam var pieteikties līdz 24. oktobrim. Pretendentu atlases žūrijā piedalīsies ilggadējais Latvijas televīzijas un radio žurnālists Kārlis Streips, mediju eksperte Anda Rožukalne, augstskolas Turība sabiedrisko attiecību fakultātes dekāns asoc. profesors Andris Pētersons, izklaides raidījumu vadītāja Liene Bērziņa, portāla Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne Laķe, Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, Dienas izklaides un kultūras sadaļas redaktore kinokritiķe Dita Rietuma un izdevniecības Dienas žurnāli valdes priekšsēdētāja Inga Gorbunova.

 

Konkursa uzvarētāji saņems iespēju vadīt izklaides, ziņu vai diskusiju raidījumu, savukārt talantīgākais dalībnieks saņems dāvanu – iespēju vienu gadu bez maksas mācīties biznesa augstskolā Turība.

 

Jaunais projekts ir kārtējais AS Diena solis multimediju jomā – Diena pirmā Latvijā prezentēja laikraksta aplikāciju Apple produktiem, tam sekoja arī pielāgotas aplikācijas Android platformām un planšetdatoriem. 2012. gada septembrī Diena laida klajā aplikāciju mobilajiem tālruņiem Kino Diena un prezentēja jaunizveidoto bērnu un pusaudžu žurnāla Ilustrētā Junioriem aplikāciju iPhone tālruņiem un iPad planšetdatoriem.

 

AS Diena ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS Diena koncernā ietilpst SIA Dienas mediji, SIA Izdevniecība Dienas žurnāli, SIA Abonēšanas centrs Diena, SIA Dienas grāmata, SIA Izdevniecība Dienas bizness, SIA RPD, SIA Poligrāfijas grupa Mūkusala un SIA Mūkusalas māja.

 

AS Diena grupas uzņēmumi piedāvā nacionālo laikrakstu Diena ar pielikumiem, interneta vietni Diena.lv, biznesa laikrakstu Dienas Bizness ar pielikumiem un portālu Db.lv latviešu un krievu valodā, septiņus reģionālos laikrakstus ar reģionālajiem interneta portāliem, 13 žurnālus, kā arī latviešu valodā izdotas grāmatas. 2011.gada AS Diena konsolidētais apgrozījums sasniedza gandrīz 17 miljonu latu.