Apgāds “Jumava” sadarbībā ar Trasta komercbanku Saulaino dienu bibliotēkā viesojas ik gadu, lai iepazīstinātu lasītājus ar jaunākajām bērnu grāmatām un to autoriem, papildinātu lasītavas krājumus un sagādātu prieku gan bērniem, gan vecākiem. Arī jauno 2012. gadu “Jumava” un Latvijas vecākā komercbanka iesāks ar labdarības akciju, kuras laikā slimnīcas bibliotēkā notiks grāmatu svētki bērniem “Lasi grāmatas un iepazīsties ar brīnišķīgo fantāzijas pasauli”.

Pasākuma laikā apgāda “Jumava” jaunā autore Ilze Muižzemniece iepazīstinās mazos lasītājus ar varoņiem no savām grāmatām “Mazais eņģelītis”, “Kaķu meitene” un “Elīsija un taurenis”. Bērniem būs iespēja noklausīties lasījumus no apgāda “Jumava” izdotajām bērnu grāmatām gotiņas Līzelotes un trollīšu Muminu sniegumā un piedalīties radošajās darbnīcās, zīmējot un veidojot savus iemīļotos grāmatu varoņus. Mazākos bibliotēkas apmeklētājus īpaši iepriecinās Leļļu teātra aktrises Daces Vītolas Kāpējpeļuks un citi Šurumburummeža iemītnieku priekšnesumi.

Trasta komercbankas valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze: “Grāmata ir labs draugs ikvienam – gan lielam, gan mazam, un tā var kļūt par sekmīgu bērnu slimnīcas personāla palīgu, jo vērtīga un interesanta lasāmviela bagātina garīgo pasauli, vairo zināšanas un pozitīvās emocijas, kas tik ļoti nepieciešamas slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkas lasītājiem. Jaunajā gadā ikvienam bibliotēkas apmeklētājam novēlu lasītprieku, zinātkāri un aizraujošus brīžus kopā ar jaunajām “Jumavas” grāmatām.”

Apgāda “Jumava” projektu vadītāja Signe Gertmane: “Kas var būt labāks par mirdzošām bērna acīm, kas raugās tevī un jautā: “Kas notika tālāk?”, kad viņam tiek lasīta kāda brīnumaina un interesanta grāmata. Šogad apgāds “Jumava” papildina Saulaino dienu bibliotēku ar jautrajiem Auniņa Šona palaidnību uzskaitījumiem, trollīšiem Muminiem, gotiņu Līzeloti, Kāpējpeļuku un Šurumumburummeža interesantajiem iemītniekiem. Rūpējamies arī par grāmatām pieaugušajiem, kas īsinās laiku bērnu vecākiem. Šajā klāstā piedāvājam Džeinas Ostinas “Lepnums un aizspriedumi”, Kamillas Lekbergas “Akmeņkalis”, veselības un dzīves gudrību grāmatas.”

RCB ārējā apkalpošanas punkta “Saulaino dienu bibliotēka” vadītāja Ilze Marga: “Vislabākās zāles ir smiekli! – tā vēsta apgāda “Jumava” izdotās U.Geislera un G.Jakobsa grāmatas nosaukums, ko dāvinājumā saņēmām pagājušā gadā. Vadoties no savas pieredzes, varu ar prieku to tikai apstiprināt. Ikdienā, strādājot “Saulaino dienu bibliotēkā”, redzu, cik ļoti bērni novērtē jaukas un saistošas grāmatas, ko garlaicības māktajos brīžos aizrautīgi lasīt. Trasta Komercbankas un apgāda “Jumava” ikgadējais dāvinājums tikai vairo bērnu prieku un palīdz pasaulē raudzīties ar priecīgākām acīm.”

Lai Jaunais 2012. gads iesākas ar dāvināšanas prieku un sirsnību!

Papildu informācija:

Apgāda “Jumava” projektu daļa

Tālr.: 67280314