Otrdien, 19. aprīlī, plkst.12.00 Pārventas bibliotēka aicina uz bērnu grāmatu ilustratores Anitas Paegles darbu izstādes “Brīnumainais pasaku dārzs” atklāšanu un radošo darbnīcu  5 līdz 12 gadus veciem bērniem, kuru vadīs māksliniece.

 

Anita Paegle beigusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Bērnu grāmatu ilustrēšanā darbojas kopš 1981. gada un ilustrējusi vairāk kā 30 bērnu grāmatas, laika gaitā izkopjot savu unikālo stilu un radot grāmatu ilustrācijas, kas katra ir kā neliels mākslas darbs. Īpaši tas sakāms par Anitas Paegles divām ilustrētajām  Jura Zvirgzdiņa pasakām “Ziemas pasaka” un “Miega pasaka”. A.Paegle ir dizaina autore Latvijas Bankas izlaistajai piemiņas monētai “Pieci kaķi”.

 

Izstāde “Brīnumainais pasaku dārzs” aicina iepazīt  mākslinieces pasauli, piedāvājot apskatīt viņas grāmatu, žurnālu, pastkaršu, pastmarku ilustrācijas un monētu mākslas darbus. Izstāde ir vienreizēja iespēja aplūkot bērnu grāmatu mākslas darbu oriģinālus, novērtējot to,  kas ikdienā grāmatu lasītājiem nav pieejams: skatīt mākslinieces radītos attēlus akvareļkrāsu dzidrumā un papīra mirdzumā- tādus, kādus tos poligrāfiski nav iespējams nodrukāt.

 

A. Paegles darbība atzinīgi novērtēta dažādos konkursos. Viņa saņēmusi vairākas balvas Latvijas skaistāko grāmatu un Zelta Ābeles konkursos, Pastariņa balvu, Imanta Zeberiņa balvu, Pavasara balvu, divas reizes Jāņa Baltvilka balvu, Tallinas ilustrāciju triennāles diplomu un vairākas citas atzinības. 2012.un 2016. gadā māksliniece nominēta prestižajai Hansa Kristiana Andersena balvai, kas ir augstākais starptautiskais apbalvojums bērnu literatūras autoriem un ilustratoriem, bet 2013. un 2014. gadā māksliniece bija nominēta Astrīdas Lindgrēnas memoriālajai balvai.

 

Aicināti visi interesenti.