RTU ZB sākusi veidoties 1862. gadā kā pirmās augstākās mācību iestādes Latvijā – Rīgas Politehnikuma (RTU aizsākuma) – bibliotēka. Dokuments par bibliotēkas dibināšanu nav atrodams, bet uz to norāda grāmatas “Augstākās tehniskās izglītības vēsture Latvijā” I daļas 3. nodaļa.

2012. gada 18. oktobrī no 10.00 – 16.00 viesnīcas Islande Konferenču zālē notiks RTU Zinātniskās bibliotēkas konference “Akadēmiskās bibliotēkas 21. gadsimtā”, kas veltīta bibliotēkas 150 gadu jubilejai.

Konferences programma notiks trīs sesijās: 1. Bibliotēka universitātei, universitāte bibliotēkai. 2. Elektroniskie resursi un bibliotēka. 3. Akadēmiskās bibliotēkas – vakar, šodien, rīt.

Ar prezentācijām piedalīsies RTU un Zinātniskās bibliotēkas pārstāvji, kolēģi no Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas Stradiņa universitātes bibliotēkas, kā arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Polijas tehnisko universitāšu bibliotēkām. Noslēgumā notiks grāmatas  “RTU Zinātniskā bibliotēka 150 gados (1862 – 2012)” atvēršana, kurā piedalīsies autores Alīda Zigmunde un Aija Janbicka, un recenzenti Viesturs Zanders un Helmuts Guļevskis.      

 

Visu dienu būs apskatāmi RTU ZB darbinieku veidotie stenda referāti, kas atspoguļos bibliotēkas darbību.

 

Konferences programma