Konferences sekciju kopīgi organizē Latvijas Universitātes Bibliotēka un Sociālo zinātņu fakultātes Informācijas un bibliotēku studiju nodaļa.

 

Programma un Reģistrācija

 

Pirmās apakšsekcijas “Dzīves meistarība un informācijpratība” referāti būs veltīti jaunākā Tautas attīstības pārskata pētījuma rezultātiem, mācību grāmatu izdošanai Latvijā, informācijas privātuma jautājumiem un bibliotekāra kompetenču lomai studiju un pētniecības veicināšanai.

 

Otrā apakšsekcija “Virtuāli 24/7” veltīta mūsdienu informācijas virtuālās vides aktualitātēm. Referenti akcentēs informācijas resursu pieejamību un atvērtību izglītībai, pētniecības datu atvērtību zinātnes attīstībai, raksturos digitālo kolekciju dažādību un Latvijas Universitātes (LU) digitālo kolekciju izvērtējumu un perspektīvas, informēs par Astrīdes un Ivara Ivasku arhīva digitalizācijas pirmās kārtas rezultātiem, E.Felsberga ieguldījumu LU izveidošanā un  antīkās vēstures zinātnes attīstībā un daudziem citiem aktuāliem jautājumiem.

 

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas ieskaņai konferences sēdes izskaņā piedāvāsim dokumentālo filmu “Rakstniece Melānija Vanaga” ar M.Zirnītes ievadvārdiem.