Aicinām piedalīties pasākumā, kurā tiks prezentēts jaunais EBSCO atvērtā koda (Open Source) projekts.

 

Kopš 2015. gada vasaras EBSCO sadarbojas ar Dānijas atvērtā koda izstrādes firmu Index Data, Tind, the OLE community un vairākām bibliotēkām, lai radīt pirmo atvērtā koda (Open Source) bibliotēku pakalpojumu platformu.

 

  • Tā ir radikāli jauna pieeja esošiem jaunākās paaudzes risinājumiem. Jaunā atvērtā koda platforma ir bezmaksas un tā nodrošina bibliotēkām individuālu darbplūsmas moduļu izveidi, nevis fiksēto, kāda ir bijusi līdz šim.
  • Platforma piedāvā kādas operētājsistēmas un lietotnes bibliotēkām izvēlēties. Būs pieejamas gan bezmaksas, gan maksas lietotnes, ko izstrādājuši komerciālie pārdevēji, bibliotēkas, konsorciji un arī individuālie izstrādātāji, līdzīgi kā tas ir Apple App Store vai Google Play veikalā.
  • Bibliotēkas varēs izvēlēties bezmaksas programmatūru vai arī kādu citu sadarbības partneru piedāvājumu. EBSCO piedāvā savu atbalstu un pakalpojumus bibliotēkām, kurām trūkst līdzekļu programmatūru uzturēšanai. Izmaksas tiek lēstas 50% apmērā no pašlaik pieejamo dārgāko nākamās paaudzes BIS produktu cenām.

 

    Šis pasākums būs stratēģiska diskusija ar bibliotēku direktoriem un lēmumu pieņēmējiem par pilnīgi jaunu sadarbības modeli, kas apvieno EBSCO ar bibliotēkām un programmatūru izstrādātājiem visā pasaulē. Nesen žurnāla „American Libraries” publikācijā par šo sadarbību tika teikts: „Izstrādātāji un bibliotekāri strādā kopā, lai radītu pilnīgi jaunu atvērtā koda bibliotēku pakalpojumu platformu, kuras mērķis ir izveidot uzticamas akadēmisko bibliotēku tehnoloģijas”.

     

    Pasākums notiek angļu valodā un to vada Tonijs Zanders (Tony Zanders) EBSCO viceprezidents un Lešeks Červinskis (Leszek Czerwinski),  EBSCO Information Services.


    Lūdzu, atsūtīt pasākuma dalības pieteikumu vēlākis līdz 16.05.2016. uz epastu: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv