Tiešraižu kalendārs pieejams pasākuma mājaslapā www.eprasmes.lv.

 

Digitālās nedēļas tiešraidēs par digitālajām prasmēm un drošību, kā arī par saviem e-pakalpojumiem un IKT nozares piedāvājumu iedzīvotājiem stāstīs pārstāvji no  Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA), Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra, Latvijas Komercbanku asociācijas, Microsoft Latvia un citām Digitālās nedēļas partnerorganizācijām un iestādēm. 

 

Digitālās nedēļas 2018 atklāšana notiks 19. martā ar augsta līmeņa politikas veidotāju un nozares līderu diskusiju “Viedvalsts un digitālās prasmes”, un tiešraide no šī pasākuma būs skatāma no plkst. 12:00 līdz 13:45.

 

Laikā no 19. līdz 23. martam notiks tiešraides no diskusijām par sekojošām tēmām:

drošība un pārliecība digitālajā vidē,

kā droši lietot e-pakalpojumus,

vispārīgās datu aizsardzības regula,

digitālo prasmju attīstība – ceļā uz iekļaujošu un daudzveidīgu darba tirgu,

KiberLatvija. Kiberdiena vai nakts? (Kibernakts 2018 ietvaros, Latvijas Televīzijas tornī).

 

Tiks piedāvātas arī prezentāciju tiešraides: “Kādi ieguvumi iedzīvotājiem un uzņēmējiem no valsts pārvaldes atvērtajiem datiem?” (Latvijas Pašvaldību savienība) un pētījuma, kas atklāj bērnu un jauniešu uzvedību digitālajā vidē, rezultātu prezentācija “Digitālā realitāte – tieši tāda, kāda tā ir” (UNESCO Medijpratības un informācijpratības katedra LU).

 

Tāpat notiks jauniešiem veltītu pasākumu tiešraides: Projekta “Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam” noslēguma pasākums un Finanšu pratības viktorīna jauniešiem no 13 līdz 15 gadiem.

 

Šogad no 19. līdz 23. martam kā ik gadu Latvijā norisināsies informatīvā Digitālā nedēļa 2018, kas agrāk tika dēvēta par E-prasmju nedēļu. Tā Latvijā tiek organizēta Eiropas iniciatīvas ALL DIGITAL Week ietvaros un norisināsies jau 9. reizi. Digitālo nedēļu Latvijā koordinē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA). Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) tradicionāli iesaistījies Digitālās nedēļas rīkošanā kā nacionālais partneris, koordinējot sadarbību ar pašvaldību publiskajām bibliotēkām.

 

 

Informāciju apkopoja:

Ilma Elsberga

Kultūras informācijas sistēmu centra projekta vadītāja asistente

Tālr.: 67844902

E-pasts: ilma.elsberga@kis.gov.lv

 


Plašāka informācija par Digitālās nedēļas aktivitātēm bibliotēkās:

Inga Niedra

Kultūras informācijas sistēmu centra vecākā referente

Tālr.: 67844895

E-pasts: inga.niedra@kis.gov.lv