Humanitāro zinātņu fakultātes pasniedzēji nudien bijuši dāsni – trijās pēcpusdienās paredzēts sniegt ieskatu 19 aizraujošās tēmās, atklāj pasākuma organizatori. Humanitārajās dienās stāstīs gan par literatūru un alķīmiju, gan maģiskiem instrumentiem Latvijā, gan atklās to, kā izprast Ķīnu šodien. Paredzēti arī stāsti par femīnajiem spēkiem sengrieķu mītos par pasaules kārtību, dažas domas par orientālistu lomu Rietumu un Latvijas pūlēs par savas vietas saglabāšanu pasaulē, kā arī lekcijas „Kāpēc antropoloģija?” un „Reklāmas veidi: kā reklamēt savu skolu”. Notiks vairāku grāmatu atvēršana. Ikviens varēs apskatīt tulkošanas programmu studentu un absolventu tulkoto darbu izstādi Humanitāro zinātņu bibliotēkā. Bet ar pilnu pasākumu programmu iespējams iepazīties LU HZF mājaslapā (www.hzf.lu.lv)

Humanitārās dienas ir jauna iniciatīva, kas paredz vienas nedēļas triju pēcpusdienu gaitā sniegt atraktīvu un kompaktu ieskatu jautājumos, kam vērts pievērst uzmanību valsts un tās izglītības un izglītotības attīstības kontekstā. Tas ir gan plašāks tematiskais loks – ko un kā sniedz humanitārās zinības cilvēkam un sabiedrībai –, gan arī konkrētu pētījumu, neparastu vai svarīgu humanitārās jomas tēmu kopa. Šos jautājumus nepilnas stundas laikā gatavi atbildēt, rādīt un risināt HZF mācībspēki, sniedzot jebkuram interesentam savas zināšanas, savu skatījumu, savu atziņu rezultātus.

Humanitārās dienas notiks LU Humanitāro zinātņu fakultātē, Visvalža ielā 4 a, no 13.-15.maijam no plkst.14.00-20.00 dažādās fakultātes telpās. Gaidīti visi interesenti – topošie studenti, viņu skolotāji, vecāki, ģimene, draugi – katrs, kam valoda, teksti, to aprite un cilvēka pastāvēšana multikulturālā pasaulē nav vienaldzīga.

LU Humanitāro zinātņu fakultāte izveidota 2010. gadā, apvienojoties Filoloģijas un mākslas zinātņu fakultātei un Moderno valodu fakultātei. HZF ir šobrīd jaunākā LU fakultāte, bet tās sākotne meklējama jau 1919. gadā, kad līdzās no Rīgas Politehniskā institūta mantotajām dabas un tehnisko zinātņu fakultātēm Universitātē tiek dibināta Valodnieciski filozofiskā fakultāte, kuras humanitāro zinātņu potenciāls koncentrējas galvenokārt uz baltu valodām un latviešu valodu, literatūru, vēsturi un kultūru. Saskaņā ar fakultātes nolikumu pašlaik Humanitāro zinātņu fakultātes pastāvēšanas mērķis ir LU studiju, zinātniskās un inovatīvās darbības organizēšana un veikšana valodniecībā, literatūrzinātnē, folkloristikā, antropoloģijā un mākslas (teātra) zinātnē, kā arī reģionālajās studijās un starpnozarē.

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kurā studē 15 tūkstoši studentu. Visas vairāk nekā 130 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.