Visas dienas garumā konferences dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar valsts un pašvaldību iestāžu piedāvātajiem e-pakalpojumiem un to ērtākas izmantošanas iespējām, kas atvieglotu sadzīvē nepieciešamās informācijas meklēšanu un saziņu ar iestādēm elektroniskajā vidē, tādējādi ietaupot gan savus finanšu, gan laika resursus.

Pasākuma laikā interesenti varēs uzzināt vairāk par jaunajiem Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts zemes dienesta, Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un veselības nozares piedāvātajiem e-pakalpojumiem.

Lielākā daļa šo e-pakalpojumu vienuviet apkopoti valsts portālā www.latvija.lv, kas izveidots kā vienots kontaktpunkts valsts un pašvaldību iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem Latvijā. Tajā pieejami ap 2000 dažādu publisko pakalpojumu un to aprakstu.

Tāpat pasākuma dalībnieki varēs iegūt informāciju par savas identitātes nosargāšanu elektroniskajā vidē, jaunās elektroniskās identifikācijas kartes (eID) priekšrocībām un virtuālā e-paraksta iegūšanas un izmantošanas iespējām, kā arī rast atbildes uz citiem interesējošajiem jautājumiem.

Konference notiks no plkst.10:30 līdz 14:30 Eiropas Savienības mājas 2.stāva konferenču zālē, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Interesentus aicinām pieteikties līdz 21. martam, aizpildot elektronisko pieteikuma veidlapu.

Plašākai informācijai lūdzam sazināties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem pa tālruni: 67770196, e-pastu: eprasmes@varam.gov.lv vai sekot līdzi twitter kontam: @eprasmes.

Konference tiek organizēta e-prasmju nedēļas laikā, kas šogad visā Latvijā norisināsies no 26. līdz 30. martam. Informācija par plānotajiem pasākumiem un to interneta tiešraižu laikiem būs pieejama mājaslapā www.eprasmes.lv.

Par e-prasmju nedēļu

Eiropas e-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanu un izmantošanu, kā arī informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.

Galvenie partneri:

Nacionālie partneri: Ārlietu ministrija, Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija, Uzņēmumu reģistrs, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija, Lauku atbalsta dienests, Nacionālais veselības dienests, Nodarbinātības valsts aģentūra, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, v/a Kultūras un informācijas sistēmas, v/a Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra, VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Valsts reģionālās attīstības aģentūra un Veselības inspekcija.

Nozaru partneri: SIA “Baltijas Datoru akadēmija”, AS “Datorzinību centrs”, SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs”, Latvijas Universitātes Datorikas fakultāte, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs, Latvijas Interneta asociācija, SIA “LatInSoft”, SIA “Lursoft”, AS “RIX Technologies”, AS “Swedbank”, SIA “Tilde”, Transporta un sakaru institūts, www.uzdevumi.lv, www.labiedarbi.lv un www.solipasolim.lv.

Reģionālie partneri: pašvaldības, pašvaldību un citas organizācijas Latvijas novados. Ar visiem reģionālajiem partneriem iespējams iepazīties e-prasmju nedēļas digitālajā kartē.

Informatīvie partneri: www.esmaja.lv un www.piesledzieslatvija.lv.