Tas būs noderīgs vēstures, vizuālās mākslas, kulturoloģijas, latviešu valodas un literatūras, kā arī sākumskolas skolotājiem un klašu audzinātājiem.


Seminārā skolotājiem būs iespēja gan noklausīties akadēmisku stāstījumu, gan piedalīties nodarbībā un radošajā darbnīcā. Semināra apmeklētājiem LNB izsniegs profesionālās pilnveides apliecības.


LNB vecākais pētnieks, Latvijas Universitātes profesors Viesturs Zanders vadīs ekskursiju ekspozīcijā, savukārt muzejpedagogu vadītajās praktiskajās nodarbībās varēs gan pilnveidoties, gan smelties idejas metodēm savā darbā. Iecerēta noslēguma diskusija, kā jēgpilni izmantot neformālās izglītības piedāvājumu, lai uzlabotu skolēnu kompetences un prasmes.

Pieteikšanās: gramata.latvija@lnb.lv vai 26420065. Dalība bez maksas, bet vietu skaits ierobežots. Lūgums pieteikumā norādīt vārdu, uzvārdu un personas kodu (nepieciešams apliecību izsniegšanai), kā arī informēt par izvēlēto praktisko nodarbību.


LNB ir akreditēta pieaugušo izglītības iestāde un par piedalīšanos seminārā skolotāji saņems profesionālās pilnveides apliecības atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569.
 
Semināra dienas kārtība

 
9.00–9.15 Reģistrācija, kafija


9.15–9.30 Informācija par izglītības iespējām LNB


9.30–11.00 Nodarbība “Lasīšana kā pretošanās jeb pašizdots”


11.00–12.00 Dr. Viestura Zandera vadīta ekskursija ekspozīcijā “Grāmata Latvijā”


12.00–12.30 Pusdienu pārtraukums


12.30–14.30 Dalība izvēlētajās nodarbībās (lūgums piesakoties norādīt, kurai no abām grupām pievienosities):

  • grafikas, kaligrāfijas, marmorēšanas radošo darbnīcu demonstrējums Virtakas klasē
  • muzejpedagoģisko nodarbību metožu demonstrējums ekspozīcijā (pašvadīta ekskursija vidusskolēniem, darbs ar uzdevumu grāmatiņu pamatskolā, nodarbības sākumskolai “Ja es būtu grāmata” fragments)


14.30–15.00 Kafija un diskusija grupās “Jēgpilna neformālās izglītības integrēšana mācību procesā”
 

 

 
Papildu informācija:

Zane Siliņa

Ekspozīcijas “Grāmata Latvijā” muzejpedagogs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr.: 26420065

E-pasts: zane.silina@lnb.lv