24.janvārī plkst.13.30 Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā, Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Es un Tu bibliotēkā” ietvaros, viesosies dzejnieks, rakstnieks un  dziesminieks Andris Akmentiņš.

 

Andris Akmentiņš ( Andris Grīnbergs; dzimis 1969. Valmierā), diplomēts žurnālists -1994.gadā beidzis LU Filoloģijas fakultātes Žurnālistikas nodaļu. Strādājis laikrakstā “Rīgas Balss” par tehnisko sekretāru (1991), “Neatkarīgā Cīņa” par žurnālistu (1992), par mārketinga direktoru izdevniecībā “Zvaigzne” (1993-1994), par vecāko referentu Valsts reformu ministrijā (1994-1995). No 1996. gada teksta redaktors reklāmas aģentūrā “Bates ADM” , kopš 2001. gada ir tās radošais direktors. Andris Akmentiņš ir Rakstnieku Savienības biedrs  no 1994. gada. 1991.gadā dzejnieks saņēmis Klāva Elsberga prēmiju, ko piešķīra gada labākajam debitantam latviešu daiļliteratūrā.

Viņa dzeja tulkota angļu, somu, zviedru, dāņu valodā. Andris Akmentiņš ari pats ir tulkojis no angļu valodas. Dzejnieks rakstījis arī dziesmu tekstus izrādei “Zanzibāras lidojums” (Leļļu teātrī), Baibas Kranātes soloprojektam “Ar vasaras krāsu uz spārniem”, Arņa Miltiņa bērnu uzvedumam “Ieskandini Rīgu” Rīgas 800 gadu svinībās.

 

Sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”  darbs “Skolotāji” ir autora debija romānu žanrā, kurš  aizved lasītāju uz 50.–60. gadiem, uz tā dēvēto Hruščova atkusni.  Andra Akmentiņa romānā Skolotāji” ataino šo neilgo, tomēr zīmīgo laikposmu  lauku skolas dzīves un skolotāju tēlos, balstoties  uz reāliem notikumiem.

 

Aicinām apmeklēt tikšanos ar Andri Akmentiņu bibliotēkas Straumes zālē!

 

 

Informāciju sagatavoja: 

Dzidra Kalvāne

Līvānu novada Centrālās bibliotēkas

Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja