Projekta mērķis bija organizējot radošus pasākumus, tikšanās ar grāmatu autoriem-ilustratoriem, veicināt bērnu interesi par grāmatām un dažādot kultūrvidi un norises pagastā. Projekta laikā īpaša uzmanība tika pievērts bērnu literatūrai un ilustrācijām, jo ilustrācijas ir pirmās, ko mazāki bērni uztver, skatās, kā dēļ izvēlas grāmatu lasīšanai. Radoši darbojoties kopā ar grāmatu ilustratoriem bērni uzzināja interesantus faktus, attīstīja radošumu un veidoja savu radošos darbus, iepazina grāmatu pasauli.

 

Projekta laikā notikuši 5 pasākumi-tikšanās ar bērnu grāmatu autoriem un grāmatu ilustratoriem Kursīšu pamatskolā un iepazīta to personība, literārā un mākslinieciskā darbība. Notika tikšanās-radošā darbnīca ar grāmatu ilustratori Agiju Staku, bērnu grāmatu autori Lindu Nemieru (autore tikās ne tikai ar jaunākajiem bērniem, bet arī ar pusaudžiem un runāja par fantāzijas žanru un iepazīstināja viņus ar grāmatām un savu literāro darbību), mākslinieku, grāmatu ilustratoru Dāvi Ozolu un  grāmatu autori, tulkotāju Rutu Svažu un mākslinieci Ilzi Dobeli. Projekta laikā tika sarīkotas 3 grāmatu ilustrāciju izstādes – Agijas Stakas grāmatu ilustrāciju izstāde Kursīšu bibliotēkā un Dāvja Ozola ilustrāciju un Kursīšu pamatskolas skolēnu darbu izstāde (iedvesmojoties no Agijas Stakas darbiem) Kursīšu pamatskolā. Tāpat, lai popularizētu viesu literāro un māksliniecisko darbību tika izveidotas 4 viesu sarakstīto vai ilustrēto grāmatu izstādes Kursīšu pamatskolā.  

 

Pasākumi Kursīšu pamatskolā pulcējuši 121 cilvēku lielu auditoriju, gan pieaugušos, gan bērnus no Kursīšiem.

 

Bildes no pasākumiem pieejamas šeit – http://www.draugiem.lv/Kursisu.biblioteka/gallery/; https://www.facebook.com/kursisilibrary/ kā arī www.kursisi.lv.

 

Par projekta aktivitātēm un pasākumiem varēja izlasīt afišās, interneta vietnēs – www.kursisi.lv, www.saldus.lv, www.biblioteka.lv, bibliotēkas profilos sociālajos tīklos draugiem.lv, facebook.com, twitter.com, publikācijās – laikrakstā “Saldus Zeme”, informatīvajos izdevumos “Saldus Novada vēstis” un “Kursīšnieks”.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Mārtiņš Lagzdons

Kursīšu bibliotēkas-informācijas centra vadītājs

Projekta vadītājs