Mums Zemgalē ir brīnišķīgi bibliotekāri, kuri ir domājuši, fantazējuši, plānojuši un realizējuši visfantastiskākās idejas.

 

Semināra laikā suminājām  balvas  “Gada bibliotekārs Zemgalē 2018” nominantes un, protams, balvas ieguvēju. Šī gada balva – Asnates Zuteres brīnišķīgais mākslas darbs – tika pasniegta tikpat brīnišķīgai, ja ne vēl vairāk 🙂, bibliotēkas vadītājai Intai Srazdiņai no Jelgavas novada Sesavas pagasta bibliotēkas par augstu novērtējumu darbā ar bērniem un jauniešiem.  


Lepojamies ar mūsu nominantēm Gada bibliotekārs Zemgalē 2018

  • Agritu Hatkēviču, Bauskas novada Vecsaules pagasta Vecsaules bibliotēkas vadītāju
  • Guntu Savicku, Jelgavas pilsētas bibliotēkas Lasītāju apkalpošanas nodaļas vecāko bibliotekāri
  • Anitu Švedu, Rundāles novada Bērsteles bibliotēkas vadītāju
  • Marutu Pūpolu, Dobeles novada Penkules bibliotēkas vadītāju
  • Ingu Buholcu, Ozolnieku novada Centrālā bibliotēkas vecāko bibliotekāri
  • Intu Strazdiņu, Jelgavas novada Sesavas pagasta bibliotēkas vadītāju

 

Pateicamies muzikālā pārsteiguma sniedzējiem – talantīgiem jauniešiem no  Jelgavas 4.vidusskolas. Pateicamies mūsu ciemiņiem – Latvijas Bibliotekāru biedrības priekšsēdētājai Mārai Jēkabsonei un Jelgavas  pilsētas domes priekšsēdētāja vietniecei Ritai Vectirānei par uzmundrinošiem, darbaprieka un enerģiju raisošiem vārdiem.

 

Pateicamies mūsu visfantastiskākajiem lektoriem un ļoti radošiem cilvēkiem: Dr. sc. ing. Ilgai Gedrovicai un  Ligitai Smildziņai. Iedvesmojoši un pārsteidzoši! Ilga Gedrovica mūs pārsteidza ar pavisam netradicionālu skatījumu uz veselīgas pārtikas produktu izstrādi. Latvijas zinātnieki noteikti strādā pasaules līmenī, tik iedvesmojoši un reizē vienkārši pasniegti jautājumi un risinājumi pārtikas nozarē! Paldies ILGA GEDROVICA!

 

Tikpat aizraujošu meistarklasi nodemonstrēja un bibliotekārus iesaistīja radošās un dzīvespriecīgās etīdēs Ligita Smildziņa. Dzīvojām, smējāmies, līdzdomājām, aizdomājāmies. Tika atraisīts mūsu radošums un prasmes pamanīt to, ko līdz šim nebijām manījušas. Padies LIGITA SMILDZIŅA!

 

Pasākumu vadīja un možu garu uzturēja Jelgavas pilsētas bibliotēkas direktore Lāsma Zariņa un Dobeles novada Centrālās bibliotēkas direktore Lana Augule.

 

Mūžīgais un pārdomu vērtais jautājums:

Kas ir labāk – būt par raibu taureni un redzēt pasauli pelēku, vai būt pelēkam akmenim un redzēt pasauli krāsās?  (I.Ziedonis)

 

Katram mums ir sava atbilde un tā vienmēr būs pareiza 🙂