Pieņemot straujo laika ritējumu un paaudžu maiņu, bibliotekāru kolektīvs šodien grib atskatīties uz aizgājušo vēsturē laiku un personībām. 

 

Viena no spilgtākajām personībām bija Ludzas rajona Centrālās bibliotēkas direktore Lilita Kornele, šajā amatā viņa nostrādāja 31 gadu, atstājot aiz sevis siltās atmiņas, mīlestību pret cilvēkiem, iestrādātās darba metodes, saliedēto kolektīvu. 

 

Lilita Kornele dzimusi 1938.gada 13.janvārī Brigu pagasta Pikovas šadžā skolotājas un zemnieka ģimenē. Tā kā saimē viņa bija jaunākais bērns, tad ļoti daudz mācījās no divām vecākajām māsām Lidijas un Annas. Mazā censone jau no mazotnes bija ļoti mēķtiecīga, agri iemācījās lasīt, rakstīt, rēķināt, līdz ar to arī skolas gaitas bija viegli veicamas. 1953. gadā Lilita iestājās Maskavas bibliotēku zinātnes institūtā, uz to brīdi viņai bija tikai 15 gadi. Pēc intitūta beigšanas, 1957.gadā, Lilita atgriezās Ludzā, un sākās nerimtīgā darba dzīve. Šajā laikā notikumi mijās viens ar otru – tikšanās ar mīļoto cilvēku un ģimenes nodibināšana. Meitas Janīnas un divu dēlu Edgara un Pētera laišana pasaulē. Darbs, ģimene, rūpes, raizes, mīlestība, pienākums, hobiji, radi, draugi, kolēģi – tas viss sastādīja Lilitas intensīvo dzīves ritmu. Un tad nāca pārmaiņu laiks,  Lilita devās pelnītā atpūtā, lai varētu mierīgi pievērsties ģimenei – bērniem, mazbērniem. esot pensijā, viņa aktīvi piedalījās sabiedriskajā dzīvē, vienmēr interesējās par notikumiem bibliotēkā, kolēģu dzīvē, atbalstīja radus un draugus.

 

Godinot Lilitas piemiņu, bibliotēkas kolektīvs nolika ziedus viņas atdusas vietā Ludzas kapos.