Apspriešanai tika izvirzīta šāda tēma: “Folklora: tautas pasakas – tās mīl bērni un mīl pieaugušie, tajās tiek attēlotas katras tautas dzīves pamatpatiesības”. 

 

Ar teletilta starpniecību tika pārrunātas skolēnu iespējas izzināt savu un citu tautu folkloru. Piemēram, Daugavpils 3. vidusskolas 4.a klases skolēni iestudēja ēnu teātra izrādi “Zvēri un abru taisītājs”, tās pirmizrāde notika teletilta laikā. Izzināt latviešu tautas tradīcijas palīdzēja arī izstāde “No grauda līdz maizei”, par kuras tapšanu ir jāpateicas Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam. Izstādē bija aplūkojami senie darbarīki, kurus izmantoja graudu ieguvē un maizes cepšanā.

 

Savukārt Ukrainas skolēni ļāva mums ielūkoties operas “Коза дереза” fragmentos. Gatavojoties teletiltam, skolēni bija patstāvīgi lasījuši un ilustrējuši arī citas tautas pasakas. Teletilta laikā viņiem bija iespēja demonstrēt savus zīmējumus. Pasākuma aizraujošākajā daļā bērni uzdeva viens otram jautājumus. To loks bija diezgan plašs, sākot no individuālajām interesēm līdz pat klases reitingam skolā.  Tikšanās paskrēja kā viens mirklis, bet tās rosinātās pārdomas un atmiņas noteikti saglabāsies vēl ilgi.

Laikā, kad aizvien mazāk un mazāk satiekamies viens ar otru, centīsimies izmantot visas iespējas, lai arī tehnoloģiju laikmetā tuvinātos un gūtu pozitīvas emocijas!