2017. gada 22. novembrī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Klusuma un meditācijas istabā (4. stāvā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā) notiks “Via Integralis” kontemplācijas skolotājas Ineses Ēbeles meditācijas nodarbība “Ikdienas nodarbes spēkam un harmonijai”.

Pasākums ir bez maksas, iepriekš pieteikties nav nepieciešams.

Aktīvam mūsdienu cilvēkam ir svarīgas trīs kompetences – spēja pieņemt sarežģītus un daudzveidīgus lēmumus, spēja sevi pasargāt no liekās informācijas, traucējumiem un spēja saglabāt augstu enerģijas līmeni, jo ir augsta darba intensitāte. Lai cilvēks būtu laimīgs un stiprs – gan garīgi, gan fiziski – svarīgi ir ikdienā ieviest un praktizēt aktivitātes prātam, fiziskajam ķermenim, garam un darbam ar emocijām un ievainojošu pieredzi.

Varam tās saukt par četrām, mūsdienu cilvēkam vienlīdz svarīgām, inteliģencēm – mentālā, fiziskā, emocionālā un garīgā. Tās cilvēkam ir kā četri riteņi automašīnai. Ja visi četri ir labi piepumpēti, tad auto var vest jebko – cilvēks var veidot karjeru, nodarboties ar vaļaspriekiem, rūpēties par ģimeni un darīt daudzas citas lietas. Savukārt, ja kāds no aspektiem ir atstāts novārtā, ātrāk vai vēlāk cilvēks nejutīsies labi, būs grūti sasniegt savus mērķus un dzīvot kvalitatīvi. Meditācijas vakarā runāsim par nodarbēm, kas sekmē mūsu veselību, labsajūtu, palīdz saglabāt augstas darba spējas un veidot harmoniskas attiecības ar līdzcilvēkiem.