11. novembrī Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas ietvaros Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” klubiņa “Brīvdienas bez garlaicības” dalībnieki pulcējās literāri-tematiskā pasākumā “Mieru, tikai mieru…”, lai godinātu zviedru rakstnieci Astrīdu Lindgrēnu 110 dzimšanas dienā. Joki, smiekli, sirsnīgi novēlējumi, rakstnieces daiļdarbu fragmentu skaļā lasīšana, multfilmas “Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta” fragmentu skatīšanās un tortes meistarošana ļāva sajust īstu svētku noskaņojumu.

 

14. novembra literārajā ceļojumā “Nostāk, tālāk, klusāk – apceļosim literārās salas kopā!” devās Daugavpils Vienības pamatskolas 2. klase. Sveču gaismā bērni piedalījās Jutas Langreiteres grāmatas “Kapteinis Šārkijs un bagātību salas noslēpums” skaļajā lasīšanā kopā ar pirātu kuģa kapteini Šārkiju un papagaili Koko. Kā skan spalgākais pirāta sauciens? Kas ir klunk-klunk? Kā strādā pudeļu pasts? Vai pirātu var dēvēt arī par jūras briesmoni? Atbildes uz dažādiem jautājumiem palīdzēja rast pats pirāts Šārkijs, kas ciemojās bibliotēkā.

 

Literārā ceļojuma noslēgumā, meklējot pirātu kuģa kapteiņa sagatavotos novēlējumus, bagātību salas lielais noslēpums tika atklāts. Dzīve uz kuģa kļuva mierīga un draudzīga.

 

Lai ceļojums literāro salu pasaulē iedvesmo un ļauj gūt aizvien jaunas atziņas arī turpmāk!