Bibliotēkas 1. stāvā uzklausīsim ikvienu, kurš vēlēsies pastāstīt par savu mūžā pirmo bibliotēkas apmeklējumu.

 

Izstāžu galerijā pulksten 20.00 un 21.00 skanēs mazkoncerts Intermeco laikā: muzikālas skices par bibliotēku, dzīvi un mākslu laiku griežos. Spēlēs Karlīna Īvāne (vijole, alts, viola d’amore), Aleksandrs Vališevskis (ģitāra) un mūzikas studijas Vijolīte audzēkņi Ieva Millere, Madara Kauliņa, Amanda Patjanko, Ēvalds un Paulīna Vališevski. Pēc tam Izstāžu galerijā bērni klausīsies un vēros Kristīnes Neimanes pasakas Ezītis, kam nebija kažociņa kamišibai jeb attēlu teātri. Pasaku stāstīs un rādīs bibliotēkas direktore Lāsma Zariņa un direktores vietniece Dzintra Punga.

 

Bibliotēkas informācijas centrā un 1. stāva abonementā darbosies vairākas radošās darbnīcas, bērni gatavos senās atklātnes, pirmatnējos mūzikas instrumentus, rotaļu pulksteņus un balonus, dekorēs akmeņus un gliemežvākus ar senajām latviešu spēka zīmēm. Varēs uzspēlēt gan jau zināmas, gan pavisam jaunas spēles. Burtošanas čempionātā sacentīsies visu paaudžu dalībnieki. 

 

2. stāvā ikvienam būs iespēja izmērīt sevi collās, pēdās vai citās senās mērvienībās, pārbaudīt savas zināšanas, minot senos vārdus vai griežot Laika ratu Jelgavā.  

 

Lasītavā Jūs gaidīs vairākas interesantas izstādes par dažādu nozaru attīstības vēsturi, papildinātas ar seniem priekšmetiem, fotokolāža ar bibliotēkas darbinieku portretiem no bērnības līdz mūsdienām un albums 21. gadsimta paaudzei Modes un stila enciklopēdija. 

 

Bibliotēkas Mazajā zālē 3. stāvā atdzīvosies citā laikmetā dzimušās un daudzviet sen aizmirstās vinila skaņuplates. Izstādē būs redzamas dažādos laikos izdotas plates, lielāko daļu  varēs arī noklausīties.

 

Visā ēkā skanēs mūzika no Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas Latvijas vēsturisko skaņu ierakstu kolekcijas. Kolekcijai par pamatu ņemtas Bellaccord Electro un pēc Otrā pasaules kara Rīgā izdotās šellaka skaņuplates, ietverot arī citu firmu skaņuplates ar latviešu mūziku vai izpildītājiem. Šī kolekcija atspoguļo un dokumentē 20. gs. pirmās puses mūzikas dzīvi Latvijā visdažādākajos žanros. Ierakstus var klausīties arī tiešsaistē, jo lielākā daļa kolekcijas ir brīvi pieejama tīmeklī audio.lndb.lv.

 

Laipni gaidīti Muzeju naktī bibliotēkā 20. maijā no plkst. 19.00!