Sadarbībā ar Tiesībsarga biroju Latvijas Neredzīgo bibliotēka ir iesaistījusies informācijas par personu ar invaliditāti tiesībām nodrošināšanā viņiem pieejamā formātā. Paneļdiskusijas ietvaros notiks pirmo šādu izdevumu prezentēšana audioformātā, palielinātajā un Braila rakstā.

 

Latvijas Neredzīgo bibliotēka 22. martā pulksten 15.00 aicina apmeklēt bibliotēkas lasītavu Rīgā, kur notiks paneļdiskusija “Zini savas tiesības”. Diskusijā piedalīsies Tiesībsarga biroja Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas juriskonsulte Anete Ilves, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālists un Juridiskās palīdzības administrācijas Juridiskās palīdzības nodrošinājuma nodaļas juriskonsulte Ilona Bērzkalne.

Paneļdiskusijā plānots apskatīt tādas tēmas kā:

  • TIESĪBSARGA BIROJA FUNKCIJAS UN PIENĀKUMI   
  • KIBERMOBINGS — KĀ TO IDENTIFICĒT UN KĀ PRET TO CĪNĪTIES. Mobings skolā un e-vidē — kā tas izpaužas un kā pret to cīnīties, lai sevi pasargātu. Kur vērsties pēc palīdzības?
  • VALSTS NODROŠINĀTĀ JURIDISKĀ PALĪDZĪBA. Kam ir tiesības to saņemt un kādās lietās tā tiek piešķirta?

Noslēgumā apmeklētāji varēs speciālistiem uzdot jautājumus.

 

Paneļdiskusijas mērķis ir iepazīstināt personas ar invaliditāti ar viņu tiesībām, izglītot par iespējām saņem palīdzību, kā arī informēt par iespēju cilvēkiem, kuri nevar lasīt parasto iespiedrakstu saņemt nepieciešamo informāciju viņiem pieejamā formātā. Tāpēc pasākuma laikā notiks arī astoņu dažādu informatīvo materiālu audioformātā, palielinātajā un Braila rakstā prezentācija.

 

Uzziņai

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas darbības mērķis ir nodrošināt personām, kuras ir neredzīgas, ar redzes traucējumiem vai citādām lasīšanas grūtībām iespēju lasīt grāmatas viņiem piemērotā veidā: neredzīgo (Braila) rakstā, audiogrāmatas, palielinātā drukā, taktilās (taustāmās) ilustrāciju grāmatas. Bibliotēkai ir gan Braila raksta nodaļa, kas nodarbojas ar izdevumu reprodukciju Braila rakstā, palielinātā drukā un ar taktilām ilustrācijām, gan Skaņu ierakstu studija, kurā ieskaņo audiogrāmatas. Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14; tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī. www.neredzigobiblioteka.lv