Šos stāstus bibliotēkas vārdā uzklausīs brīvprātīgie, t.i., cilvēki, kuriem būs laiks un vēlēšanās tos ierakstīt diktofonā, lai pēc tam šos stāstus saglabātu.

 

Jaunais projekts ir vēl nebijis pasākums, kurā piedalās Rīgas Centrālā bibliotēka un deviņas tās filiālbibliotēkas, kurās darbosies brīvprātīgie un stāstnieki. Stāstniekus lūgsim arī papildināt stāstus ar notikumus ilustrējošām fotogrāfijām un citiem dokumentiem.

 

Iecerēts, ka brīvprātīgie (uz)klausītāji projekta gaitā iespēju robežās runāsies ar visiem potenciālajiem stāstniekiem (pieredze rāda, ka cilvēki ir izslāpuši pēc vienkāršas sarunas par jebkuru tēmu, īpaši vecāka gadagājuma cilvēki). Iespējams, viņiem nāksies ierakstīt lielu informācijas apjomu. Izaicinājums šeit ir ne vien intervijas kā procesa specifika, bet arī spēja izvēlēties projekta tēmai atbilstošus stāstniekus un atlasīt stāstus.

 

Ierakstītos materiālus bibliotekāri apkopos, papildinot RCB novadpētniecības datubāzi un mūsu kopējo dzīvā mutvārdu stāstījuma mantojumu.

 

Projekta noslēguma pasākumu RCB spilgtinās fotomākslinieka Laimoņa Stīpnieka ceļojošā fotoizstāde „Mans stāsts par Rīgu”.

 

Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

 

Kontaktinformācija:

Ilze Apine,

Rīgas Centrālās bibliotēkas projektu vadītāja,

Tālr. 67037479