Dāvinājumu LNB pasniegs Taizemes Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kiatikhuns Čartpraserts (Kiattikhun Chartprasert).

Dāvinājumā ir iekļautas 28 grāmatas par Taizemes mākslu un arhitektūru, vēsturi, dabu, reliģiju, ekonomiku un tradicionālo Thai virtuvi. Grāmatas ir angļu valodā un sniedz vizuāli un informatīvi bagātu ieskatu šīs tālās Āzijas valsts kultūrā un tradīcijās.

 

Gandrīz puse no dāvinātajām grāmatām ir veltīta Taizemes tradicionālajai mākslai, kas sakņojas budismā, tomēr vēsturiski izveidojusi savu atšķirīgu stilu (The roots of Thai art, 2012; Thai style, 1990; Chiang Mai style, 2006; Khōn mask, Thailand’s heritage, 2014 u.c.). Vairāki izdevumi piedāvās iespēju iepazīt Taizemes arhitektūru, tās galvaspilsētu Bankoku (The Grand Palace and old Bangkok, 2014; Architecture of Thailand : a guide to traditional and contemporary forms, 2006; Images of Bangkok, 2016).

 

Dāvinājumā ir pārstāvēti izdevumi par Taizemes karaļu dinastiju, grāmatas par Taizemes attīstību 20.gs. un mūsdienās (Chronicle of Thailand, 2009; The King of Thailand in world focus, 2007; Thailand’s sustainable development sourcebook, 2015), tradicionālo reliģiju – budismu (Handbook for mankind, 2007; The collected teachings of Ajahn Chah, 2011).

Āzijas un Thai virtuves cienītāji varēs papildināt savus priekšstatus un zināšanas par šī reģiona tradicionālo kulināriju (Popular thai cuisine, 2011; The complete Thai cookbook, 2015; Riverside recipes, 2014 u.c.).

 

Ar Taizemes Karalistes dāvinātajām grāmatām pēc to bibliotekārās apstrādes ikviens interesents varēs iepazīties M stāvā dāvinājumu ekspozīcijā.