Tiešsaistes publikācija ir jebkurš Latvijā radīts un internetā pieejams darbs, kas satur vispārpieejamu tekstuālu, vizuālu vai audiovizuālu informāciju. Latvijas Nacionālajai bibliotēkai  (LNB) ir tiesības un pienākums saglabāt Latvijā radītas tiešsaistes publikācijas vienu kopiju. Šis process ietver informācijas iekļaušanu elektroniskajos katalogos, datubāzēs un citos resursos, kas nodrošina Izdevuma mūžsaglabāšanu, atrašanu un popularizēšanu, kā arī daudz plašāku un ātrāku pieejamību ikvienam  interesentam.

Jau vairākus mēnešus Jelgavas pilsētas bibliotēkas darbinieki ievieto LNB Digitālajā bibliotēkā Jelgavas pašvaldības periodiskā izdevuma “Jelgavas Vēstnesis” numurus.Tas kļuva iespējams, noslēdzot trīspusēju sadarbības līgumu starp Jelgavas pilsētas pašvaldību, Jelgavas pilsētas bibliotēku un LNB. Rezultātā “Jelgavas Vēstneša” pirmie elektroniski saglabātie 2008.gada numuri ir iekļauti Latvijas lielāko bibliotēku kopkatalogā, un teksti lasāmi tiešsaistē Digitālajā bibliotēkā. 

Var rasties jautājums, kāpēc tas vajadzīgs, jo laikraksta arhīvs pašlaik ir lasāms izdevuma portālā un kopš 2014.gada marta – arī LURSOFT Laikrakstu bibliotēkā news.lv . Tomēr, iedziļinoties jautājumā, varam izpētīt, ka Vēstnesis sācis iznākt jau 2007. gadā, taču elektroniski šie numuri vairs nav pieejami. Tā savulaik notika ar mūsu “Zemgales Ziņu” tiešsaistes tekstiem, kas gāja zudībā, mainoties avīzes īpašniekam, un bija saglabāti tikai portāla iepriekšējā versijā. “Jelgavas Vēstnesim” tāds liktenis nedraud, jo darbs turpinās un Nacionālajā Digitālajā bibliotēkā pakāpeniski tiks iekļauti visi izdevuma elektronisko versiju numuri.
Atgādinām, ka vairāki Jelgavas laikraksti ir pieejami portālā periodika.lv. Nesen tur ievietots Jelgavas Ziņotājs (1989 – 1992), kuru digitalizēja LNB speciālisti. Projektu atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds, Zemgales kultūras programma.