Konferences atklāšana notiks 24. novembrī plkst. 10.00 LNB Ziedoņa zālē. Atklāšanas uzrunu teiks kultūras ministre Dace Melbārde un LNB direktors Andris Vilks. Plenārsēdē uzstāsies Somijas Nacionālās bibliotēkas bijušais direktors Esko Hekli (Esko Häkli), Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesore Māra Grudule un LNB grāmatniecības vēstures eksperte Lilija Limane.

 

Konferencē ar referātiem piedalīsies zinātnisku un atmiņas institūciju darbinieki, humanitāro, sociālo un mākslas zinātņu pētnieki,  grāmatniecības un poligrāfijas speciālisti, kā arī mācībspēki no Latvijas un ārvalstu augstskolām. Vairāk nekā 40 dalībnieki no Latvijas, Polijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Francijas aktualizēs jautājumus, kas saistīti ar attiecīgā laikposma svarīgākajām grāmatzinātnes jomām un pētījumu problemātiku saskarzinātņu un kultūras procesa kontekstā.

 

Konferences priekšlasījumos divās paralēlās sekcijās tiks aplūkots plašs jautājumu loks. Īpaša uzmanība tiks pievērsta grāmatniecības vēstures un literatūrzinātnes saskarjomām, pētījumiem par grāmatu krājumiem un bibliotēkām līdz 20. gadsimta vidum, grāmatniecībai un ikonogrāfijai, kā arī Latgales grāmatu un rokrakstu kultūras mantojumam, Vidzemes brāļu draudžu literatūrai.

 

Konferences programma: http://ej.uz/lidz1945

 

Konferenci rīko Latvijas Nacionālā bibliotēka. Atbalsta: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts.