Akadēmiskā vienība “Austrums” (www.austrums.lv) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) aicina visus interesentus uz 14.atklāto Andrieva Eiches sabiedrisko diskusiju “Cik sveša vai tuva latviešiem ir islama kultūra?” LNB 122.telpā, Mūkusalas ielā 3, ceturtdien, 20.oktobrī pl.18.00.

 

Runātāji: Reliģijas nozīme islama kultūrā – Mg. theol. Indulis Paičs, Rīgas Lutera draudzes mācītājs; Islama kultūra latviešu skatījumā – Latvijas Universitātes prof., Dr. philol. Janīna Kursīte; Cik liels drauds Latvijai ir citu kultūru un tradīciju invāzija – Mg. phil. Ilmārs Latkovskis, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs. Moderators: “Austruma” vecbiedrs Mg. jur. Dainis Špeļs.

 

Gadskārtējo diskusiju rīko pēc akadēmiskās vienības “Austrums” vecbiedra, ģenētiķa, Stokholmas Universitātes docenta un zinātņu doktora Andrieva Eiches (1934-2014) ierosmes. Gaidīti visi interesenti, it īpaši studenti. Diskusijas dokumentē “Akadēmiskā Dzīve” (www.lu.lv/adz) – žurnāls iegādājams labākajās grāmatnīcās. Pagājušajā gadā par tēmu “No drukāta vārda uz zīmi: no drukāta vārda uz digitālo pasauli?” izteicās bibliotēku zinātnieks unbibliotekārs U. Zariņš, grāmatu tirgotājs A.Roze un informācijas tehnoloģiju lietpratēja S.Meijere.