Piektdien, 21.oktobrī, plkst. 17.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā ciklā “Pieredzes ceļi” tikšanās ar Margaritu Putniņu- budistu mūķeni, pedagoģijas doktori, pasniedzēju, dzejnieci un tulkotāju. 

 

Margarita  Putniņa kļuva par mūķeni pirms sešiem gadiem, kad 60 gadu vecumā aizgāja priekšlaicīgā pensijā un aizbrauca uz Nepālu. Pirms tam viņa atbrīvojās no visām materiālajām piesaistēm. Izdalīja savu plašo bibliotēku. Atdāvināja draugiem un tuviniekiem mēbeles, apģērbu, mākslas priekšmetus.

 

Sākumā M.Putniņa Katmandu klosterī mācīja mazajiem mūkiem angļu valodu. Dzīvojot un strādājot klosterī, viņa apguva mūkiem paredzētās mācības. Pēc deviņiem klostera vidē pavadītiem mēnešiem viņa tika ordinēta par mūķeni Končog Dordže Khadro.

 

Pēc Nepālā pavadītā gada viņa atgriezās mājās, tad atkal devās atpakaļ. Margarita Putniņa joprojām dzīvo ritmā- pusgads Latvijā, otrs – Indijā vai Nepālā. Tur viņa mitinās kādā no klosteriem vai klosteru viesnīcām, vai arī dodas svētceļojumos pa Budas vietām. M.Putniņa satikusi arī Dalailamu, veltījusi viņam speciāli uzrakstītu lūgšanu, tapuši jauni dzejoļi un taps arī grāmata. Iespaidi esot vārdiem neizstāstāmi – kaut vai pārsteigums pie kāda no budistu klosteriem, kura priekšā rotājas Latvijas Atmodas laika simbols – sarkanbaltsarkanais auseklītis.

 

Līdz ar Margaritu Putniņu budismam pievērsās arī abi bērni un znots. Meita Nepālā studē Tibetas sakrālo glezniecību. Znots Sārnatē ceļ budistu retrīta centru.

 

Ieeja uz pasākumu bez maksas.