Īpašie viesi, “Dzīvās grāmatas”, būs ceļojošās izstādes “Bērni pielaiko karjeru” personības  modes māksliniece Elita Patmalniece, pavārs Mārtiņš Sirmais, uzņēmējs Artis Daugins un dzīvnieku patversmes “Lauvas sirds” īpašniece Nora Brūdere.

 

Pasākums Dzīvā Bibliotēka, kas norisināsies telpā -15+, ietver sevī tikšanos ar dažādu profesiju pārstāvjiem. Dzīvā bibliotēka ir Eiropas valstīs izplatīts pasākums, kura mērķis ir iepazīt mums apkārtesošo sabiedrību un mazināt stereotipus.

 

Dzīvā Bibliotēka darbojas gluži kā ierasta bibliotēka  ar grāmatām un lasītājiem. Tu atnāc, izvēlies grāmatu, iznomā un tad izlasi to. Taču Dzīvajā Bibliotēkā grāmatu vietā ir cilvēki  reālas personības, kas gatavas dalīties savā pieredzē un dzīves stāstā ar pasākuma apmeklētājiem  “lasītājiem”.

Pasākums notiek saistībā ar galvenās producentes Tatjanas Jaremčukas veidoto projektu “Bērni pielaiko karjeru”, kura LNB būs eksponēta no 6. decembra trīs nedēļu garumā.

 

Projektā “Bērni pielaiko karjeru” iesaistījās vairākas Latvijā zināmas personības – dziedātāja Agnese Rakovska, basketbolists Kristaps Porziņģis, pavārs Mārtiņš Sirmais, māksliniece Elita Patmalniece, raidījumu vadītāja Eva Ikstena, aktrise Agnese Jēkabsone, uzņēmējs Artis Daugins, dzīvnieku patversmes “Lauvas sirds” vadītāja Nora Brūdere. Personības iepazīstināja bērnus ar savu ceļu uz panākumiem, motivējot viņus sapņot par savu nākotni, kā arī apzināties un izkopt talantus, kuri noderēs karjeras ceļa veidošanā.

Izstāde guvusi atzinību un pozitīvas atsauksmes no kultūras cienītājiem Liepājā un visā Kurzemē.

 

Organizatori aicina ikvienu interesentu apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku un kopā radīto pasākumu Dzīvā Bibliotēkā, izdzīvot personību stāstus, kā arī decembrī aplūkot izstādi “Bērni pielaiko karjeru”.