Atzīmējot Mātes dienu, Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” notika tematisks pasākums pirmsskolas un sākumskolas bērniem “Mammīte – bitīte, es tava puķīte”. Skaļai lasīšanai tika izvēlēti fragmenti no Jutas Langreiteres grāmatas “Es tevi tā mīlu”. Lasot daiļdarbu par māmiņas gādību, rūpēm un mīļumu, pasākuma dalībnieki pārliecinājās, ka kopā būšanas prieks ir jāsargā.

Dzejas valodas krāšņumu bērni iepazina gan klausoties dzejoļus, gan skatoties animācijas studijas “Dauka” multfilmas fragmentus par zaķu ģimeni. Daiļdarbu sižetu iedvesmoti, priecīgi un sajūsmināti, pasākumu dalībnieki ķērās pie īpaša pārsteiguma veidošanas katrs savai māmiņai.

 

Starptautiskās ģimenes dienas ietvaros notika mazo lasītāju tikšanās ar Daugavpils bērnu grāmatu autoriem – Jevģeniju Golubevu un Staņislavu Volodjko. Autori savos darbos akcentē ģimenes vērtības – savstarpējas rūpes, mīlestību, cieņu, sirsnību, labestību un atbalstu ikdienas gaitās.

 

Literāri tematisks pasākums “Es visiem radiem līdzīga” kuplā skaitā pulcēja dalībniekus kopā ar ģimenēm. Daiļdarbu fragmentu skaļa lasīšana un piedalīšanās radošās darbnīcās dāvāja iespēju katram sajust līdzdarbošanās prieku un gandarījumu par paveikto.

Lai ģimenes sirsnība un mīļums ļauj uzziedēt ikdienas dvēseles priekam!