Ikgadējais bibliotekāru kongress tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem Krievijas kultūras notikumiem un katru gadu tiek izvēlēta viena Krievijas pilsēta, kura tiek pasludināta par Krievijas bibliotēku galvaspilsētu. Šogad Kaļiņingrada ir izpelnījusies šo godu un kongresā, kurš ilgst no 15. līdz 20. maijam, piedalās 1300 bibliotēku speciālistu no 64 Krievijas reģioniem. Kongresa laikā ar referātiem uzstājas arī LNB pārstāvji.

 

Izstādi “Latvijas mazās gaismas pilis” atklāja Kaļiņingradas apgabala zinātniskās bibliotēkas direktore Ņina Ruzova un Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā Konsulārās nodaļas Kancelejas Kaļiņingradā vadītāja Inga Skrūzmane. Ņ. Ruzova izteica gandarījumu, ka šo izstādi aplūkos bibliotēku vadītāji no visas Krievijas un tā būs laba iespēja iepazīties ar Latvijas bibliotēku interjera un arhitektūras pērlēm. Kancelejai ir izveidojusies laba sadarbība ar apgabala zinātnisko bibliotēku un jau vairākas reizes apgabala bibliotekāri ir devušies iepazīšanās braucienos uz LNB.

 

Pēc Kancelejas iniciatīvas, no 20. līdz 22. maijam, 74 kongresa delegāti dosies uz Latviju, kur notiks tikšanās Bauskas Centrālajā bibliotēkā, radošā tikšanās ar publicistu Roaldu Dobrovenski LNB, kā arī ekskursija par Gaismas pili. Kanceleja vēlas izteikt lielu pateicību LNB, LNB Atbalsta biedrībai un Bauskas Centrālajai bibliotēkai par sadarbību izstādes un brauciena organizēšanā.