Bibliotēka ne tikai nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, mākslinieciskās jaunrades attīstībai, kultūrai, izklaidei un mūžizglītībai, bet ir arī vieta, kurā nepārtrauktā kustībā tiek savienoti un apvienoti līdzcilvēki un viņu intereses. Tāpēc bibliotēka piedāvā dažāda satura literatūru popularizējošus pasākumus:

1. 18.aprīlī plkst. 11.30 Bērnu literatūras nodaļā pasākums Iepazīsti bibliotēku (Salas vidusskolas 2.klase) 

2. 20. aprīlī plkst. 15.00 Galvenās bibliotēkas lasītavā aicinām uz Jāņa Amata grāmatas “Jēkabpils frontes lokā 1914 – 1918” atvēršanu.

3. 21. aprīlī plkst. 10.00  Jēkabpils reģiona un Neretas novada publisko Jēkabpils reģiona un Neretas novada publisko un skolu bibliotēku darbinieku sanāksme.


4. 21.aprīlī plkst. 15.oo kopīgs ar sadarbības partneriem pasākums pavasara noskaņās. Praktiskus padomus sniegs SIA “Sedumi” dārzniecības vadītājaSandra Mediņa – Tolmane. Nedarbosimies vieni! Sadarbosimies!

5. no 4. līdz 29.aprīlim plaukta izstāde “Grāmatas visām paaudzēm”


Bibliotēku nedēļas laikā – 23. aprīlī – atzīmē arī Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Šīs svētku dienas moto – Lasām pa vecam, lasām pa jaunam! Bibliotēkas veidotās izstādes “Grāmatas visām paaudzēm”pamatā izmantots šis moto. Izstādē izliksim grāmatas, kuras jauniešu auditorijai bija topā pagājušā gadsimta 60.  – 70.  gados un mūsdienās.