Šoreiz Bibliotēku nedēļa izskanēs ar vadmotīvu “Attiecības. Sadarbība. Kopiena”, akcentējot bibliotēkas kā kopienas centra lomu sabiedrības informēšanā un izglītošanā, izklaidēšanā un saliedēšanā, aktīvas jaunrades un attīstības veicināšanā.

 

Bibliotēku nedēļa ir laiks, lai dotos uz bibliotēku pēc jaunām grāmatām, žurnāliem un, protams, iespaidiem. Pavasaris atnāk ar košām, dzīvespriecīgām krāsām. Krāsas ir visur – debesīs, jūrā, mežā, pļavā un arī bibliotēkā. Šogad Bibliotēku nedēļa Daugavpils pašvaldības bibliotēkās noritēs dažādu krāsu zīmē. Nedēļas laikā Daugavpils bibliotēku darbinieki piedāvās saviem lietotājiem ielūkoties krāsainajā grāmatu pasaulē. Ikviens bibliotēkas apmeklētājs varēs pārliecināties, cik krāsains un bagātīgs ir bibliotēku grāmatu krājums. Nedēļas gaitā krāsas atspoguļosies arī bibliotekāru vizuālā tēla transformācijās.

 

Visu nedēļu Daugavpils pašvaldības bibliotēkas piedāvās saviem lietotājiem un citiem interesentiem virkni saistošu pasākumu. Bibliotēku nedēļas pasākumu ciklu Daugavpilī ievadīs tikšanās ar latviešu dzejnieci un dramaturģi Māru Zālīti, kas notiks 18. aprīlī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) pasākumu telpā. Tiks gaidīts ikviens interesents, kurš vēlēsies gūt dziļāku priekšstatu par autores daiļradi un personību. Īpaši tiks akcentēts Māras Zālītes jaunākais darbs – bērnības atmiņu grāmata “Pieci pirksti” (2013), kuras rezonanse nenorimst arī vairākus gadus pēc izdošanas, jo grāmata tiek aktīvi lasīta un joprojām rod atbalsi lasītāju domās un sirdīs. Māras Zālītes viesošanās Daugavpilī notiek Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta “Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” ietvaros.

 

20. aprīlī plkst. 17.00 LCB pasākumu telpā dzejas cienītājus gaidīs tikšanās ar Daugavpils dzejnieku Jevgeņiju Golubevu un viņa jaunākā krājuma «Следов пленительная грусть» prezentācija – lieliska iespēja uzzināt par aktualitātēm dzejnieka radošajā biogrāfijā un baudīt dzejas priekšlasījumus autora izpildījumā.

Savukārt 21. aprīlī plkst. 15.00 LCB ir gaidāms Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes rīkotā skolēnu konkursa “Starptautiski nozīmīgas dienas manā skolā” noslēguma pasākums. Apbalvošanas ceremonijā tiks sumināti konkursa dalībnieki un laureāti, taču pirms tam skolēnus gaida aizraujošs informatīvs rallijs pa bibliotēku, kas ļaus iepazīt tās telpas, krājumu un pakalpojumus.

 

Arī LCB filiāles Bibliotēku nedēļas ietvaros piedāvā virkni pasākumu dažāda vecuma interesentiem. Pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas vecuma bērniem tiek piedāvātas bibliotekārās stundas, kuru dalībnieki tiks iepazīstināti ar bibliotēku, tās piedāvātajiem pakalpojumiem un grāmatu klāstu. Pieaugušos lasītājus gaida jaunāko grāmatu apskati un patīkamas sarunas par izlasīto. LCB filiāle Bērnu bibliotēka “Zīlīte” piedāvā piedalīties diskusijā “Lasām pa vecam, lasām pa jaunam!” par lasīšanas iespējām senatnē, mūsdienās un nākotnes perspektīvās. Bērnu bibliotēka aicina apmeklēt arī bibliotekāro stundu “Bērnu bibliotēkai “Zīlīte” – 65 ”, kuras laikā bibliotēka pateiksies saviem atbalstītājiem, sadarbības partneriem un uzticamajiem lasītājiem, atskatīsies uz savas vēstures līkločiem un ieskicēs nākotnes perspektīvas.

Sīkākas ziņas par Bibliotēku nedēļas pasākumiem Daugavpils publiskajās bibliotēkās pasākumu programmā.  Gaidām visus interesentus Bibliotēku nedēļas pasākumos!

 

Informāciju sagatavoja
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv