Šī bija pirmā reize, kad 6 partneru organizāciju pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Bulgārijas bibliotēkām, mācību centriem un bibliotekāru asociācijas tikās, lai apspriestu projekta īstenošanas jautājumus.

 

Projekta mērķis ir izstrādāt virtuālu andragoģijas mācību vidi, kurā tiks iekļauti andragoģijas mācību kursa materiāli visās partneru valstu valodās, kā arī  angļu valodā, kas mācības padarīs plaši pieejamas bibliotekāru sabiedrībai starptautiski. Virtuālā mācību vide un mācību kurss ir priekšnosacījums starptautiskas andragoģijas bibliotekārās kopienas veidošanai virtuālā vidē, savstarpējai pieredzes apmaiņai, apmaiņai ar informāciju un materiāliem, partneru meklēšanai andragoģijas jautājumos. Bibliotekāriem būs iespēja īstenot pašmācību un profesionālo pilnveidi, un aktīvi iekļauties mūžīzglītības procesā. 2017. gada vasarā izstrādāto andragoģijas mācību vidi un andragoģijas mācību kursu izmēģinās grupa bibliotekāru no Latvijas, Lietuvas un Bulgārijas, un rudenī tā būs pieejama visai bibliotekārajai sabiedrībai.

 

Andragoģijas vārds cēlies no grieķu vārda saknes – agogus un nozīmē “vadošs”, savukārt  “andro” tulko kā  “pieaudzis vīrietis”. Andragoģija ir zinātne un māksla par  pieaugušo mācīšanos un mācīšanu.

 

Projektu “Andragoģija: virtuāla tālmācības sistēma bibliotekāriem” vada Ādama Mickēviča Viļņas Reģiona publiskā bibliotēka. Projekts saņēmis Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ finansējumu stratēģisko partnerību īstenošanai.

 

Projekta partneri:

Ādama Mickēviča Viļņas Reģiona publiskā bibliotēka (LT)

Lietuvas Bibliotekāru asociācija (LT)

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LV)

Jelgavas Zinātniskā bibliotēka (LV)
Inovatīvu sabiedrības centru asociācija (BG)

Nikolā Furnadžijeva Reģionālā bibliotēka (BG)