Piektdien, 16.oktobrī, plkst. 17.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā lekciju ciklā “Pieredzes ceļi” tikšanās ar ārstu, psihoterapeitu, grāmatu autoru Viesturu Rudzīti. Sarunas tēma- “Sievišķais un vīrišķais”.

 

“Viesturs Rudzītis ir viens no dziļākajiem un neparastākajiem domātājiem mūsdienu psiholoģijā. Viņš pētījis un drosmīgi runā par aizlaicīgiem slāņiem sievietes (arī vīrieša!) psihē, ko politkorektuma piesātinātajā 21. gadsimtā cilvēkiem visbiežāk grūti apzināties, vērst auglīgā diskusijā. Rudzītis pēta sievietes un vīrieša psihi sengrieķu mitoloģijas zīmju sistēmā. Viņš iedziļinās mūsdienu sieviešu un vīriešu iekšējā pasaulē tūkstošiem gadu senās cilvēces vēstures kontekstā, raksta žurnāliste Anda Burve-Rozīte.

 

Viesturs Rudzītis beidzis vidusskolu Valmierā un Rīgas Medicīnas institūtu, apguvis psihoterapijas apmācību kursu Sistēmiskajā ģimenes terapijā un Psihodrāmā, sociometrijā un grupu psihoterapijā.

 

Strādājis Elejas zonālajā slimnīcā un Straupes Republikāniskajā narkoloģiskajā slimnīcā par galveno ārstu. 1995. gadā sācis savu privāto praksi Jūrmalā, kurā darbojas joprojām,  strādājot ar indivīdiem, pāriem un ģimenēm.

 

V.Rudzītis regulāri “sadarbojas ārpus kabineta”, piemērām, ar asociāciju “Dzīvesprieks” Vānē, kur tiek rehabilitēti jaunieši, kas auguši bērnu namos un audžuģimenēs. Organizējis pusaudžu – narkomānu rehabilitācijas programmu. Piecus gadus bija Moreno institūta Latvijā direktores vietnieks, vadot jauno psihodramatistu apmācību. Strādā  arī Viļņas Humānistiskās un eksistenciālās psiholoģijas institūtā.

 

Svarīgu vietu V.Rudzīša dzīvē  ieņem rakstīšana. Viņš ir grāmatu “Bendes meitiņa un viņas tēvs”, “Pie tēva”, “Pilni pagrabi partizānu”, “Nebeidzama varonība jeb Trāhīnietes”, “Dieviete”, “Meita un māte” autors.

 

Pasākumā “Sievišķais un vīrišķais” Galvenajā bibliotēkā psihoterapeits Viesturs Rudzītis runās par vadošiem arhetipiem un sabiedrībā pieņemtiem stereotipiem.

Ieeja bez maksas. Aicināti visi interesenti.