Sestdien, 10. oktobrī, plkst.16.00 Pārventas bibliotēkā notiks latviešu laikmetīgās kamermūzikas koncerts “Gaiss un gaisma”. 

 

Trīs jaunas un profesionālas mūziķes – Sanita Sprūža, Madara Behmane un Ruta Birzule –ir izveidojušas unikālu instrumentālu ansambli, kura sastāvā ir kokle, flauta un klavieres.

Gaiss un Gaisma – tverams un netverams, sajūtams un apburošs, neizzināts un nepieciešams. Tāda ir arī šī koncertprogramma, kurā kokle, flauta un klavieres viena otru papildinot, meklē saskaņas un iespējas instrumentu unikalitātē, kā arī ieskandina jaunas latviešu mūzikas vēsmas.

 

Programmā skanēs darbi, kas rakstīti tieši šim trio: Annas Veismanes skaņdarbs “Cerības un ilgas” un Jevgēnijas Fedorenko “Message in a bottle”, kā arī pārlikumi: komponistes Anitras Tumševicas skaņdarbs “Spāņu mežģīnes” un “Gaiss un gaisma” flautai, koklei un klavierēm.

 

Koncertprogrammā liela nozīme ir tieši koklei. Klausītāji to dzirdēs nevis kā ierasts, izpildot latviešu tradicionālo mūziku, bet jaunās skaņās, neparastās un retāk dzirdētās saspēlēs akadēmiskās mūzikas žanrā. Muzikālo programmu papildinās latviešu dzejas lasījumi.

 

Ieeja koncertā bez maksas.