Ar šī virtuālā instrumenta palīdzību NE redakcijas speciālisti varēs ātrāk, ērtāk un mūsdienīgāk apstrādāt un rediģēt zinātnieku sagatavotos tekstus.

 

Elektroniskā rediģēšanas platforma sniedz arī plašas iespējas visdažādāko multimediālo datņu pievienošanai – līdzās tekstiem NE piedāvās daudzveidīgu attēlu, audio un video materiālu kolekciju. Vienlaikus enciklopēdijas redakcija kopā ar uzņēmumu “Tilde” strādā arī pie dažādām citām inovatīvām iespējām, lai NE pēc tās publiskošanas padarītu lasītājiem ērtāk un produktīvāk izmantojamu.

 

2014. gada nogalē LNB darbu uzsāka NE projekts. Pakāpeniski tas attīstījies par pilnvērtīgi darbojošos NE redakciju. Tās darba uzsākšanas unikalitāte saistāma ar faktu, ka pēc Konversācijas vārdnīcas 20. gadsimta 30. gados un Latvijas padomju enciklopēdijas valsts okupācijas laikā 80. gados latviešiem nav bijusi cita universālā enciklopēdija, kas ietvertu plašas, kvalitatīvas un ticamas ziņas par Latviju un pasauli. Jaunā NE būs lasāma mūsdienīgā formā elektroniskajā vidē, taču, pastāvot atbilstošām finansiālajām iespējām, būs iespējams sagatavot arī enciklopēdijas drukāto versiju. Elektroniskās vides priekšrocība saistāma ar iespēju nepātraukti attīstīt un aktualizēt izdevuma saturu. Līdz ar to pirmo reizi latviešu valodā būs pieejams plašs zināšanu klāsts, kuru būs sagatavojuši Latvijas zinošākie pētnieki. Tā būs zināšanu datu bāze, kas būs uzticama un nepārtraukti pilnveidojama.

 

Šī gada vasarā enciklopēdijas redakcija ieguva pastāvīgas darba telpas un darbu uzsāka četras redaktores.