Piektdien, 11. septembrī, ar daudzveidīgu pasākumu programmu Kuldīgā svinēs Dzejas dienas. Pasākumos aktīvi iesaistīsies bērni un jaunieši.

 

Dzejas dienas Kuldīgā sāksies ar pasākumu “Dzejas kvartāls” 1905. gada parkā. Pasākumu vadīs reperis Edavārdi. No plkst. 12:00 līdz 14:30 uz skatuves savus sagatavotos priekšnesumus par un ap dzeju rādīs Kuldīgas vispārizglītojošo skolu – Kuldīgas pamatskolas, Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas, Kuldīgas mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Kuldīgas 2. vidusskolas, Kuldīgas Centra vidusskolas un V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas – audzēkņi. Skolēniem priekšnesumus sagatavot palīdzējuši literatūras skolotāji. Paralēli no plkst. 12:00 līdz 15:00 norisināsies dzejas laboratorijas, kurās varēs spēlēties ar vārdiem un dzejas formām.

Plkst. 14:30 pasākumā uzstāsies Edavārdi, plkst. 15:00 – bērnu ansamblis Dzeguzīte un Mārtiņš Ruskis, plkst. 16:00 varēs noskatīties Bērnu teātra Focus sagatavoto dzejas izrādi “Uz nebēdu!”, bet pasākumu plkst. 16:40 noslēgs Roberts Gobziņš un grupa “Resnie putni”.

No plkst. 12:00 pasākumu redakcijas ēkas pagalmā – sarunu par vārda spēku, internetu un cenzūru – rīkos laikraksta “Kurzemnieks” žurnālisti un biedrība “Kursas raksti”.

Pievakarē plkst. 19:00 pie Kuldīgas autoostas norisināsies Kurzemes Dzejas dienu akcija
“Sirds uz perona”. Pasākums, kura idejas autori ir Tukuma dzejnieki, paralēli norisināsies dažādās Kurzemes pilsētās. Pasākumā Kuldīgas Centra vidusskolas jaunieši runās Raiņa un Aspazijas dzeju un vēstules, bet Kuldīgas dzejas kluba “Patskanis” dalībnieces runās gan Raiņa un Aspazijas dzeju, gan savus darbus. Pēc tam paredzēta sajūtu uzzīmēšana uz asfalta.

No plkst. 20:00 līdz 21:45 Kuldīgas Kultūras centrs Strautu ielas skvērā piedāvās “Dzejas dienu bezmaksas vakariņas”. Plkst. 20:00 “starterī” mūzikas pavadījumā uzstāsies jaunie dzejnieki, plkst. 20:30 kā pamatēdienu piedāvās Raiņa un Aspazijas dzejas lasījumus Daces Priedes un Gunta Peterlevica izpildījumā, bet plkst. 21:00 saldajā ēdienā piedāvās Goran Gora uzstāšanos.

Vakara noslēgumā plkst. 21:30 Pilsētas dārzā “Goldingen Knight Cinema” piedāvās dzejas kino.

Dzejas dienu zīmē norisināsies vēl dažādi pasākumi gan Kuldīgā, gan Kuldīgas novada pagastos. Skatīt izvērstāku informāciju par pasākumiem.