“Zīmējam ES valstu pasakas”
Pasākuma apmeklētāji noklausījās īsu apskatu par ES vēsturi un dažādām vērtībām, kuru starpā ir arī pasakas. Bērniem tika piedāvātas ES valstu pasaku grāmatas no sērijas „Brīnumzeme” un citas.  Katrs bērns izvēlas sev patīkamo, izlasa vienu no pasākām un to attēlo savā zīmējumā.

 
“Ceļojums pa Eiropu”
Pasākuma vadītāja pastāstīja bērniem par to kas ir Eiropas Savienība, par ES valstu simboliem, iepazīstināja ar to, kas ir interesants vai neparsts Savienības valstīs. Bērniem, kuri bija sadalīti komandās pa divi, bija uzmanīgi jāklausās. Pēc atmiņas vajadzēja atrast sagatavotās valstu simbolu fotogrāfijas, balstoties uz dzirdēto stāstījumu.  Katra komanda izvēlējās  kādas valsts  karodziņu, to iesprauda papīra kuģīti un kartē meklēja atbilstošo valsti.

“Kuģojam pa ES”

Bērni tika iepzīstināti ar ES dibināšānas vēsturi un ar  Eiropas apvienošanās nepieciešamības iemesliem.
Pasākuma gaitā tika  izgatavoti papīra kuģīši, uz kuriem bērni uzrakstīja  ES valstu nosaukumus un gadu, kurā katra konkrēta valsts iestājās Eiropas Savienībā.  Pēc  tam bērniem tika mācīts veidot multfilmu Movie Maker tehnikā. Multfilmas temats bija ES dzimšanas dienas svinēšana, uz kuru sabrauc kuģīši no visas Eiropas.

Pasākumu vadītāja Ilga Kaupuža.