Šodien (saskaņā ar 2014. gada statistikas datiem) deviņdesmitgadīgajā bibliotēkā ir 1853 reģistrēti lasītāji, 618 no tiem – bērni un jaunieši. RCB Bolderājas filiālbibliotēka, tāpat kā citas RCB filiāles, ir ģimenes bibliotēka ar universālu krājumu, kurā ir ap 22 tūkstoši grāmatu visdažādākajām gaumēm.

Lasītāju vajadzībām iekārtotas 5 datorvietas, bet, kā saka bibliotēkas vadītāja Zinta Haļzova, datori vairs netiek lietoti ar kādreizējo intensitāti. Vairs netiek praktizēts iepriekšējais pieraksts, jo gribētāji pie datora var tikt jebkurā laikā.

Neskatoties uz to, RCB Bolderājas filiālbibliotēka daudz dara digitālās plaisas mazināšanas jomā un izceļas ar pārdomātām un regulārām datorapmācībām pieaugušajiem, kuras labprāt izmanto seniori.

Katru gadu Bolderājā tiek organizētas divas grupas – iesācējiem un tādiem cilvēkiem, kas jau šo to zina. Katra grupa iziet 10 nodarbības, katru no tām divu akadēmisko stundu apjomā. Nodarbības notiek latviešu un krievu  valodās. Iesācēji apgūst pašus pamatus, sākot ar peles aptaustīšanu un beidzot ar teksta ievadīšanu, elektronisko saraksti un aktivitātēm sociālajos tīklos. Līdztekus kursam, kas domāts iesācējiem, pagājušajā gadā izstrādāta un arī aprobēta jauna apmācību programma advansētajiem pieaugušajiem, kurā tikušas aplūkotas tādas tēmas kā iepirkšanās interneta veikalā, biļešu rezervācija, darbs ar fotoattēliem un daudz kas cits. 2014. gadā novadīta 141 datornodarbība, ko apmeklējuši 518 cilvēki.

Tāpat kā citās publiskajās bibliotēkās, arī Bolderājā bibliotēka labprāt sadarbojas ar vietējām mācību iestādēm un bērnudārziem, kā arī citām iestādēm; tāpat kā citur, šeit notiek dažādi izglītojoši un tematiski pasākumi. Aizvadītajā gadā tādu ir bijis 45, un tos apmeklējuši 850 cilvēki.

Tā kā bolderājieši lielākoties ir arī sava novada fani, bibliotēkā tiek darīts vērā ņemams novadpētnieciskais darbs, piemēram, koka ēku apbūves un citu nozīmīgu objektu vēstures pētniecība un iemūžināšana, tiek veidotas izstādes un rīkotas tikšanās ar Bolderājas entuziastiem.

Bibliotēka tagad mājo Gaigalas ielā 3, ēkā, kas 1939. gadā tika uzcelta Bolderājas pasta vajadzībām. Domājot par šo ēku, nevar nepieminēt Induli Jūgu, izcilu Bolderājas novadpētnieku un nediplomētu, bet radošu un pārsteidzošu mākslinieku, kurš Bolderājas bibliotēku un klubu gandrīz 10 gadus vadīja 90. gados. Pasta ēkā savulaik bija strādājis Induļa tēvs, bet pats Indulis vairākus gadus vadīja ne tikai bibliotēku, arī tās fotostudiju. Indulis bija tas, kas bibliotēkas zālē ļāva uzplaukt 80. – 90. gadu Bolderājas „pagrīdes” rokmūzikai, tas, kurš aizrautīgi stāstīja par Bolderāju visiem, kas to gribēja dzirdēt un tas, kurš ar entuziasmu piedalījās visās sava laika Bolderājas mākslinieciskajās un sabiedriskajās aktivitātēs

Kas RCB Bolderājas filiālbibliotēkai ir tāds, kā nav citiem? Tas ir dārzs! Dārzā bibliotekāri kopā ar bolderājiešiem rīko Jāņus, Lieldienas un citus svētkus. Mūsu cienījamā Bolderājas filiālbibliotēka ir vieta, kurā vērts ieskatīties. Jauka vieta grāmatām, darbam un svētkiem.

 

 

 
Informāciju sagatavoja:
Daina Ģeibaka
Rīgas Centrālās bibliotēkas Sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 67037443; 26102462