2015. gada 23. aprīlī plkst. 16.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas 2. stāvā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53) notiks pasākums “Bibliotēkas stāsti”, kurā dalīsimies ar savu pieredzi un piedzīvojumiem!

Ikvienā profesijā ir savas anekdotes – humors, kas radies darba procesā, bieži vien dažādu pārpratumu rezultātā, tāpat ir arī noslēpumainas leģendas, kas tiek pārstāstītas no vienas kolēģu paaudzes otrai, laika gaitā gan zaudējot, gan iegūstot arvien jaunus stāsta elementus.

Ne vien smieklīgi un leģendāri, bet arī sirsnīgi un aizkustinoši ir stāsti par bibliotekāriem un bibliotēkas apmeklētājiem, bez kuriem bibliotēka noteikti nebūtu iedomājama. Arī bibliotekāru vidū ir gan lasītāji, gan rakstnieki un stāstnieki, kuri labprāt mēdz nodot bibliotēkas anekdotes un leģendas tālāk.

Bibliotēku nedēļā, kas no 20. līdz 26. aprīlim tiek atzīmēta visā Latvijā, aicinām izstāstīt gadu gaitā sakrātos bibliotēkas stāstus, pastāstīt lasītājiem un kolēģiem – esošajiem, bijušajiem un topošajiem – tās lietas, kas liek priekā iemirdzēties bibliotekāra acīm un ļauj ar iedvesmu un enerģiju strādāt šajā profesijā gadu desmitus.