2014. gada 17. jūnijā plkst. 13.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis” (Liepājā, Malkas ielā 4) visi Liepājas reģiona domrakstu autori, bibliotekāri, skolotāji, žūrija un atbalstītāji aicināti uz domrakstu konkursa “Kā atmodināt Saulcerīti” reģionālās konkursa kārtas noslēguma pasākumu.

 

Organizatori pavisam saņēma 51 domrakstu gan no Liepājas pilsētas, gan reģiona bibliotēkām, kurus izvērtēja žūrijas komisija un 8 labākos izvirzīja nākamajai kārtai – noslēguma kārtai, kurā LNB Bērnu literatūras centra izveidota žūrija izraudzīsies jaunas un interesantas leģendas kā atmodināt Saulcerīti publicēšanai grāmatā.

Pasākumā bibliotēkas direktore Ilga Erba paziņos konkursa rezultātus, māksliniece Andra Pelna ieteiks, kā labāk sagatavoties karnevāla gājienam Rīgā, kā arī komentēs karnevāla tērpu un masku paraugdemonstrējumus, bet bērnu ansamblis “Tikai tā” iepriecinās ar skaistām dziesmām.

2014. gada 8. septembrī Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā ir paredzēts 2000 bērnu karnevāla gājiens “Gribu iet uz bibliotēku” no Rātslaukuma pāri Akmens tiltam uz jauno Nacionālo bibliotēku.

Visiem, kuri piedalījās domrakstu konkursā “Kā atmodināt Saulcerīti”, būs iespēja piedalīties šajā vienreizējā pasākumā Rīgā, demonstrēt savu izveidoto karnevāla tērpu – “Manas mīļākās grāmatas varonis”, saņemt balvas, klausīties koncertu, piedalīties Gaismas pils iepazīšanas spēlē un uzzināt daudz jauna.
 
Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs 2014. gada martā izsludināja projekta “Grāmatas iet uz bibliotēku” radošo domrakstu konkursu  –  “Kā atmodināt Saulcerīti?”, aicinot tajā iesaistīties  skolas, bibliotēkas un jaunos lasītājus visā Latvijā. Projekta mērķis ir rosināt bērnu rakstīšanas un lasīšanas prasmi, kā arī interesi par bibliotēkām un to pakalpojumiem.